Avdelning ST inom SiS

ST inom SiS är facket för oss som arbetar inom Statens institutionsstyrelse (SiS). Vi är ca 1 600 medlemmar över hela Sverige - och med det är vi det största facket inom SiS.

Vi hälsar alla välkomna oavsett befattning, utbildning och lön. Till exempel organiserar vi ca 46 procent av våra behandlingsassistenter. 

Inom avdelningen finns över 200 förtroendevalda till stöd för våra medlemmar. Avdelningens ordförande heter Thord Jansson. Honom kan du nå via e-post: thord.jansson@stat-inst.se 

Som medlem i ST inom SiS får du dina intressen bevakade, till exempel din lön, arbetsmiljö, kompetensutveckling, anställningsform och mycket mer. Vi förhandlar även för Vårdförbundets-, Ledarnas- och Lärarförbundets medlemmar. 

Vill du komma i kontakt med oss kan du e-posta eller ringa oss. Kontaktuppgifter finner du i menyn Om oss-Styrelsen.

Statens institutionsstyrelse är den myndighet som har hand om tvångsvården i Sverige för vuxna missbrukare (LVM), ungdomar med tung psykosocial problematik (LVU) och ungdomar som av domstol dömts till sluten ungdomsvård (LSU). Vi har 35 institutioner från Kalix i norr till Lund i söder. Myndighetens kontor ligger i Stockholm.

Nyheter

Nya protokoll från avdelningens styrelsemöten

Du som är chefsmedlem

Nya protokoll från avdelningens styrelsemöten

Protokoll från avdelningens Ombudmöte och konstituering

Styrelsen

Thord Jansson

Thord Jansson

Ordförande
010-453 4181
Stefan Eriksson

Stefan Eriksson

Vice ordförande
072-553 61 31

ST inom SiS har 4 sektioner eller direkt underliggande klubbar