Kontakta oss

Publicerad: 2022-02-02

|Uppdaterad: 2023-01-23

Jobbar du inom staten eller på ett bolag? Om du har frågor som rör din arbetssituation eller medlemskapet i Fackförbundet ST är du välkommen att höra av dig till oss.

Så kontaktar du STs fackliga rådgivning

ST Direkt

ST Direkt är Fackförbundet STs fackliga rådgivning. Till ST Direkt kan du som jobbar inom staten eller på ett bolag vända dig om du har frågor som rör din anställning. Till exempel om du har frågor om lön, arbetsmiljö och vilka rättigheter du har.

 • Du når ST Direkt på telefon 0771-555 444 (knappval 2) vardagar mellan 08.30 - 16.30 (öppet till 12.30 dag före helgdag).
 • Du kan även mejla till: stdirekt@st.org

  Så kontaktar du STs medlemsregister

  Medlemsregister

  Är du redan medlem i ST? Undrar du något om medlemskapet? Då kan du vända dig till våra medlemshandläggare. De kan till exempel hjälpa dig med att uppdatera eller ändra dina medlemsuppgifter och svarar gärna på dina frågor om medlemsavgiften och fakturor. Information om medlemskapet hittar du också på Mina sidor

  • Du når Medlemsregistret på telefon 0771-555 444 (knappval 3) måndag till torsdag mellan 08.30 - 16.30 (öppet till 12.30 på fredagar och dag före helgdag).
  • Du kan även mejla till: medlem@st.org

   Så kontaktar du STs kansli

   Kansli

   Fackförbundet STs kansli ligger i Stockholm. Kansliet har ca. 100 medarbetare och leds av kanslichefen Marie Säll. 

   Kontakta kansliet

   Om legitimering

   För att säkerställa att personuppgifter hanteras av rätt person personvaliderar ST medlemmar som ringer in till oss. Detta går till så att du blir ombedd att legitimera dig med Bank-Id innan vi kan lämna ut personuppgifter till dig eller ta emot ändringar av dina personuppgifter.

   Du är alltid välkommen att ringa även om du vill vara anonym eller inte har tillgång till mobilt bank-ID men när det krävs så kommer vi att be dig att validera dig för att kunna hjälpa dig med frågor som rör hantering av personuppgifter.

   Hjälp oss att bli ännu bättre

   Vi arbetar ständigt med att förbättra vår service. Därför genomför vi regelbundet en kvalitetsuppföljning av samtalen genom att vi skickar ut en sms-enkät till ett urval av medlemmar som varit i kontakt med oss.

   Syftet med enkäten är att vi ska få veta om vi svarar upp till våra servicemål och vad vi ska lägga mest fokus på framöver när det gäller vår egen kompetensutveckling.

    Är du chef? Kontakta chefsrådgivningen!

    Som chef kan du ringa eller mejla STs chefsrådgivning för snabb återkoppling i chefsfrågor.

    Ring 0771-277 277 eller mejla chefsmedlem@st.org. Öppet alla vardagar 08.30 - 16.30 (öppet till 12.30 dag före helgdag).

    STs dataskyddsombud

    STs dataskyddsombud heter Therése Alsing och Henrik Björnklint. Du når dem via e-post: dataskyddsombud@tco.se

    STs organisationsnummer

    Vårt organisationsnummer är: 802003-2101