Pratbubbla med texten "Avtal 2023"

Tillsammans för bättre villkor inom staten!

Våra medlemmars arbetsvillkor påverkar hela samhället. Hela demokratin. Hjälp oss att sätta press på Arbetsgivarverket!

Sverige börjar med våra medlemmar

När våra medlemmar, som arbetar på medborgarnas uppdrag, får möjlighet att göra sina jobb bra rullar Sverige. Människor kan utbildas, sysselsättas och pensioneras. Samhället är rättssäkert och likvärdigt.


Sverige börjar med våra medlemmars arbetsvillkor och deras förutsättningar att göra ett bra jobb. De är avgörande för att det demokratiska samhället ska spinna vidare och att du ska få den samhällsservice som du både förväntar dig och har rätt till. 

Tyvärr händer det allt för ofta att våra medlemmar kläms mellan höga förväntningar och dåliga förutsättningar. Åratal av generella effektiviseringsåtgärder, kortsiktig politik och ekonomistyrning har skapat ett tryck på samhällsbärarna, som är tungt att bära. 

Därför måste vi fortsätta sätta press för bättre villkor, tillsammans! Vi vet vilken förändring våra medlemmar behöver för att kunna göra ett bra jobb och må bra och vi påverkar för förbättring varje dag. I de centrala avtalsförhandlingarna, på arbetsplatsen och i samtal med politiker. 

Vi är mitt uppe i en av våra viktigaste avtalsrörelser hittills. Oavsett om du själv arbetar inom staten eller inte, så påverkar den här avtalsrörelsen dig.

Arbetsgivarverket, vår motpart, måste förstå allvaret i situationen. Pandemins, inflationens och krigets spår skapar extra utmanande förutsättningar i avtalsrörelsen, men även för våra medlemmars arbetssituation. Därför går vi in kraftfullt och beslutsamt i förhandlingsrummet, för att än en gång få igenom förbättringar för våra medlemmar. Vi kräver högre löner, bättre arbetsvillkor och en tydlig prioritering av en hållbar och behovsanpassad arbetsmiljö. 

Förra avtalsrörelsen fick vi igenom en rad viktiga förbättringar. För att lyckas minst lika bra den här gången behöver vi vara många som står bakom våra krav. Vi behöver dig. 

Om du jobbar inom staten och vill ha bättre villkor är ett medlemskap i Fackförbundet ST viktigt! Är du inte redan medlem – bli det idag. Och om du inte jobbar inom staten, kan du vara med och sätta press på Arbetsgivarverket genom att skriva upp dig på listan här nedanför. 

Tillsammans står vi upp för bättre villkor inom staten!

Britta Lejon, 
Förbundsordförande på Fackförbundet ST 

Skriv under för bättre villkor inom staten

Genom att skriva upp dig på den här listan, får du löpande uppdateringar om
Fackförbundet STs avtalsrörelse och hur du kan vara med och påverka för bättre villkor för anställda inom staten.  

Skriv under här