Nyheter

Välj vad du vill visa

Nyhet

OFR/S, P, O överlämnar yrkanden inför avtalsrörelsen: Konkurrenskraftiga löner och trygga anställningar i fokus

Samverkansorganet OFR/S, P, O överlämnar idag sina yrkanden till arbetsgivarsidan inför avtalsförhandlingarna inom statlig sektor. Lön, anställningstrygghet och arbetsmiljö är viktiga frågor i en avtalsrörelse som kommer påverkas av såväl coronapandemin, som hur den politiskt svåra LAS-frågan hanteras.
Debatt

Hur länge ska kvinnor behöva vänta på rättvisa löner?

Diskrimineringslagens krav blir ett slag i luften när arbetsgivarna kan strunta i att följa den utan att det får konsekvenser, skriver Brita Lejon, förbundsordförande ST.
Nyhet
Det här kan LAS-förslagen innebära för dig

Det här kan LAS-förslagen innebära för dig

Om de föreslagna ändringarna i Lagen om anställningsskydd (LAS) går igenom kommer arbetsgivarna få mer makt på arbetsmarknaden, samtidigt som anställningstryggheten kommer att försämras avsevärt. Så här kan det påverka dig.
Nyhet

Prova vårt nya mallverktyg!

Med vårt uppdaterade mallverktyg skapar du som är förtroendevald enkelt informationsmaterial som affischer, flyers och inbjudningar.
Nyhet

Nu börjar en historisk facklig höst

Förbundsordförande Britta Lejon skriver om de pågående diskussionerna om Lagen om anställningsskydd och avtalsrörelsehösten som nu startar på allvar.
Nyhet

Fem händelser att ha koll på i höst

Hösten är här och för oss inom Fackförbundet ST händer en rad viktiga saker de kommande månaderna. Här är några att ha koll på.
Nyhet

Inställt Pride betyder inte inställt arbete för inkluderande arbetsliv

Det har varit ett konstigt år. Det kan nog alla hålla med om. Mycket har blivit pausat och framflyttat. Runt om i Sverige och världen har också Pridefestivaler blivit inställda.* Pride, som är till för att stärka hbtqi-personer, synliggöra heteronormen och möjliggöra att alla ska få vara sig själva, oavsett hur de identifierar sig eller vem de älskar.
Nyhet

Planerar ni ett fysiskt års- eller ombudsmöte i höst?

Under våren har många planerade årsmöten skjutits upp till efter sommaren. I höst väntar också ombudsmöten på flera håll i vår organisation. Eftersom Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undvika fysiska årsmöten kvarstår är det en bra idé att planera för ett digitalt möte. Här är tre frågor till Emelie Hedén Eklund, organisationsutvecklare på Fackförbundet ST.
Nyhet

Tre förtroendevalda om coronavåren

Chefer behöver prioritera, samarbetet med skyddsorganisationen måste vara tydligt och förutsättningarna för att jobba hemma behöver ses över. Det är några av sakerna som tre av Fackförbundet STs förtroendevalda tar med sig från våren.
Nyhet

Sommartider i ST Butiken

Under hela juli månad skickas inte några beställningar från ST Butiken.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt