Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

Budgeten 2018: Regeringen föreslår nya statliga servicekontor runt om i landet

I ett nytt inlägg på ST Bloggen kommenterar Marie Martinsson regeringens förslag till budget 2018. Mycket är känt sedan tidigare, bland annat att, rättsväsendet och polisen får mycket nya pengar som bland annat ska användas till nyanställningar. ST saknar dock en satsning på en statstjänstemannautbildning.
Nyhet
Vi har löpet till Publikt 10 2017

Vi har löpet till Publikt 10 2017

Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.Vi har löpet till senaste Publikt.
Nyhet

Ta hjälp av facket om du inte flyttar med

Vill man inte flytta med ska man ta hjälp av oss i facket, och av Trygghetsstiftelsen, som både kan ge ekonomiskt stöd och rådgivning kring jobbsök och hjälp för den som vill starta eget, säger Fackförbundet ST:s ordförande Britta Lejon, i en artikel i Dagens Nyheter.
Press

Många chefer i staten är nöjda

Fackförbundet ST presenterar idag en ny rapport Om att vara chef på statligt uppdrag. I rapporten har chefer som jobbar inom staten fått svara på frågor om sina förutsättningar att vara chefer och om sin arbetsmiljö. Rapporten visar att nästan åtta av tio tycker att de har tillräckliga resurser för att klara sitt uppdrag som chef.
Press

Bra att lägga ny myndighet i Gävle

Regeringen har idag beslutat att inrätta en ny myndighet, Myndigheten för arbetsmiljökunskap. En utredare tillsätts nu för att förbereda och genomföra bildandet. Myndigheten ska starta den 1 juni 2018.
Nyhet
Utlokalisering av myndigheter är fel väg

Utlokalisering av myndigheter är fel väg

Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, uttalar sig idag på Svt Opinion om regeringens planer på att, helt eller delvis,utlokalisera sju myndigheter från Stockholm. Detta är fel väg att gå, säger Britta Lejon.
Press

Utlokalisera inte, satsa på nya statliga jobb

Statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi har idag berättat att de avser flytta hela eller delar av sju myndigheter från Stockholm till andra delar av landet. Regeringen menar att 500 jobb utlokaliseras.    
Nyhet
Vi har löpet till Publikt 9 2017

Vi har löpet till Publikt 9 2017

Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Nyhet

ST Direkt stängt 30 augusti

I morgon (30 augusti) har ST Direkt stängt på grund av utbildning och konferens.
Nyhet

Så skyddas STs medlemsuppgifter

Med anledning av de pågående diskussionerna om Transportstyrelsen har det förekommit frågor om STs egen IT-användning. Så här skyddar ST känslig information.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt