Nyheter

Välj vad du vill visa

Nyhet
Bolagsanställda ST-medlemmar ansluts till Svenskt Näringsliv/PTK-överenskommelsen

Bolagsanställda ST-medlemmar ansluts till Svenskt Näringsliv/PTK-överenskommelsen

Fackförbundet ST ansluter sig till överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK, den så kallade Trygghetsöverenskommelsen. Anslutningen gäller de medlemmar i ST som är anställda i bolag i arbetsgivarorganisationen Almega. Medlemmar som är anställda vid statliga myndigheter och verk omfattas inte av överenskommelsen.
Nyhet

Gemensamt uttalande om den nya utlänningslagen

Fackförbundet ST har tillsammans med andra fackförbund och studentorganisationer undertecknat ett uttalande om den nya utlänningslagen som försvårar möjligheten för utländska doktorander och forskare att stanna i Sverige. Uttalandet har idag skickats till politiska beslutsfattare.
Nyhet

Ny arbetsrätt riskerar missa statliga sektorn

Förslagen till ny LAS, omställningsstöd och kompetensutveckling på den svenska arbetsmarknaden är fortfarande huvudsakligen anpassat för den privata sektorn, trots den omfattande kritik som förslagen fått under processens gång. Fackförbundet ST har i en gemensam remiss med åtta förbund i förhandlingsrådet OFR/S,P,O tydligt framfört att förbunden nu förväntar sig att det slutliga förslaget bättre anpassas till den statliga sektorn.
Nyhet

Sverige måste ta större ansvar för ambassadpersonal

Den kaotiska evakueringen av utländska beskickningar i Afghanistan blottlägger den svenska utrikesförvaltningens bristfälliga ansvarstagande för de lokalt anställda på den svenska ambassaden. Det menar fackförbundet ST, som kräver att de lokalt anställda i större utsträckning ska omfattas av samma rättigheter och skydd som utsända diplomater.
Nyhet

Gisslandramat i Hällby

Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, kommenterar gisslandramat på anstalten i Hällby. Ingen ska behöva uppleva detta på sitt arbete, sägen hon bland annat.
Nyhet

Vad ska vi med kontoret till

STs medlemmar vill inte gå tillbaka till arbetslivet så som det såg ut före pandemin. I stället finns en stark vilja till förändring, visar en rapport från Fackförbundet ST.
Nyhet

Välkommen till nya Träffpunkt Arbetsmiljö

Nu finns en ny mötesplats för dig som är arbetsmiljöansvarig eller huvudskyddsombud. Träffpunkt Arbetsmiljö är en ny arena för utbyte av kunskap, idéer och erfarenheter mellan förtroendevalda och kansli.
Nyhet

Nya affischer till kontoret

Öka synligheten på arbetsplatsen med nya snygga affischer om ST.
Nyhet

Dags att skicka in handlingar

Senast 31 maj behöver förbundskansliet få in handlingar för verksamhetsåret 2020.
Nyhet

Håll utkik efter vår nya kampanj!

I dagarna lanserar vi kampanjen ”Sverige börjar här”. Vi vill att fler ska lära känna Fackförbundet ST och vad vi jobbar för.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt