Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

STs ordförande Britta Lejon kommenterar övergångsregeringens budgetförslag:

Regeringens budgetförslag är en besvikelse för många som förväntat sig utlovade satsningar. Orsaken är att budgetförslagen läggs fram av en övergångsregering och får inte innehålla politiska förslag.
Nyhet

Har du varit med om ett bra förändringsarbete?

Har du och dina kollegor varit med om att utveckla en offentlig verksamhet så att den blivit bättre och effektivare? GötaPriset efterlyser goda exempel på förnyelse och förbättring.
Press

Sebastian Kirppu får fortsätta att inventera arter och granska avverkningsanmälningar

Efter förhandlingar har parterna nu landat i en gemensam syn kring vilka bisysslor skulle kunna vara förtroendeskadliga. Sebastian Kirppu har förklarat att han inte kommer att granska avverkningsanmälningar och skriva inventeringsrapporter i vissa begränsade områden inom Dalarnas län. Han får därmed fortsätta inventera arter och granska avverkningsanmälningar och länsstyrelsen har upphävt sitt beslut om att förbjuda Kirppus bisysslor.
Nyhet

Så maxar du din ledighet i jul

Använd röda dagar, helger och klämdagar på bästa sätt för att maxa din ledighet i jul. Så här får du ut så mycket ledig tid som möjligt utan att göra av med många semesterdagar.
Nyhet

Humor räddade mig från utbrändheten

Karin Adelsköld är hyllad komiker, författare och journalist som kom tillbaka från utbrändheten genom att lära sig att skratta åt eländet. Nu humorcoachar hon företag och myndigheter och vill lära oss att ha mer kul på jobbet.
Nyhet

4 vanliga karriärtyper – vilken är du?

Begreppet “karriär” förknippas ofta med att man klättrar i hierarkin på ett företag, organisation eller i en bransch. Faktum är att det här bara är ett sätt att vilja utvecklas karriärmässigt, och det är inte ens det vanligaste sättet i Sverige. 
Nyhet
Publikts löpsedel 11 2018

Publikts löpsedel 11 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Debatt
Ju fler medborgarkontakter – desto sämre arbetsmiljö

Ju fler medborgarkontakter – desto sämre arbetsmiljö

De som ofta eller dagligen möter medborgare i sitt arbete har en mycket utsatt arbetsmiljö. Det visar Fackförbundet ST:s medlemsundersökning om arbetsmiljön i staten 2018, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en debattartikel Dagens Samhälle.
Press

Ohållbar arbetssituation för anställda med medborgarkontakter

De som ofta eller dagligen möter medborgare i sitt arbete har en mycket utsatt arbetsmiljö. Det visar Fackförbundet STs medlemsundersökning om arbetsmiljön i staten 2018.
Press

Det blågröna styret i Stockholms län glömmer de anställda i kollektivtrafiken

Idag har Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet i Stockholms läns landsting presenterat sin gemensamma politiska plattform för de kommande fyra åren. I sin plattform lyfter det nya blågröna styret vikten av att landstinget är en bra arbetsgivare men allt fokus ligger på medarbetarna i vården.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt