Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Debatt
Statliga krav tvingar fram outsourcing

Statliga krav tvingar fram outsourcing

Regeringen måste först åtgärda den akuta kris som råder kring outsourcingen av Transportstyrelsens it-drift. Sedan behövs ett bredare arbete för att se över om andra myndigheter har överlåtit driften av viktiga eller känsliga system till privata aktö¬rer och hur staten i så fall kan återta driften, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en artikel i Svenska Dagbladet.
Press

Nytt avtal för post- och flyganställda

Idag har vi tecknat ett nytt löneavtal med Almega gällande bransch kommunikation. Avtalets värde är 6,5 procent. Det blir löneökningar på 6,1 procent fördelat på tre år och högre pensionsavsättningar med 0,4 procent.  
Debatt
Därför deltar Fackförbundet ST i Almedalen

Därför deltar Fackförbundet ST i Almedalen

I år har Svenska motståndsrörelsen fått tillstånd att delta i Almedalen. Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, tycker det är ett mycket olyckligt beslut. Fackförbundet ST har dock under många år deltagit i Almedalen. Vi har gjort det för att till politiker och arbetsgivare föra fram våra medlemmars erfarenheter, behov och synpunkter. Därför deltar ST även i år, skriver Britta Lejon i en insändare på helagotland.se
Nyhet

Ny rapport: "Ska staten finnas i hela landet?"

Tisdagen den 4:e juli vid ett seminarium i Almedalen lanserar Fackförbundet ST en ny rapport som handlar om statlig verksamhet i förändring. Vid seminariet deltar civilminister Ardalan Shekarabi, Centerpartiets vice ordförande Anders W Jonsson och STs ordförande Britta Lejon.
Debatt
Därför deltar Fackförbundet ST i Almedalen

Därför deltar Fackförbundet ST i Almedalen

ST kommer att delta i Almedalen även i år. Men vi vill vara tydliga med att vi inte tycker det är OK att den antidemokratiska organisationen SMR fått tillstånd att delta.
Press

Nu startar sista stora avtalsrörelsen 2017

Idag växlar vi inom statliga sektorn, förhandlingsorganet OFR/ S, P, O*, yrkande med Arbetsgivarverket. Vi är den sista stora parten på arbetsmarknaden att förhandla om löner och villkor, avtalet berör cirka 100 000 anställda inom staten.
Press

Vi stämmer Fastighetsmäklarinspektionen i AD gällande arbetsskyldighet

Fackförbundet ST ska idag lämna in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen, AD. Vi stämmer staten, mer konkret Fastighetsmäklarinspektionen, för att anställda på myndigheten inte ska tvingas arbeta i Karlstad när de idag arbetar i Stockholm.
Nyhet
Uttalande mot rasism och anti-feminism

Uttalande mot rasism och anti-feminism

Under två dagar har fackförbund från Frankrike, Tyskland, Ukraina, Österrike och Sverige delat erfarenheter och diskuterat hur de tillsammans kan arbeta mot den rasism och anti-feminism som breder ut sig.
Nyhet
Vi har löpet till Publikt 8 2017

Vi har löpet till Publikt 8 2017

Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Press

Nytt avtal klart för Lernia

Idag har ST och Almega tecknat ett nytt löneavtal för Lernia AB, Lernia Utbildning och Sweja Kunskapscenter AB. Det nya avtalet gäller i tre år.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt