Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

Vi vill ha en statstjänstemanna-utbildning

Idag skriver Britta Lejon på DN-debatt om vikten av att öka tilliten i samhället. Vi kan i Medieakademins förtroendebarometer se att allmänhetens förtroende sjunker för flera viktiga myndigheter. En förutsättning för hög tillit är att våra gemensamma institutioner fungerar väl.
Debatt
Statstjänstemannautbildning

Statstjänstemannautbildning

Alla statligt anställda ska få en utbildning i statstjänstemannarollen, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en artikel i Dagens Nyheter.
Nyhet

Partsrådet inbjuder: Att möta medborgare med rättshaveristiskt beteende

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsgivarföreträdare eller facklig företrädare i verksamheter inom det statliga avtalsområdet till ett seminarium om att möta medborgare med rättshaveristiskt beteende.
Debatt

Staten ska finnas i hela landet

Fackförbundet ST efterlyser ett politiskt helhetsgrepp för den statliga verksamheten. Möjligheterna att upprätthålla en kvalitativ statlig verksamhet i hela landet måste garanteras, skriver ordföranden Britta Lejon, i en artikel i Dagens Arena.
Nyhet

Hård kritik mot paus av inventering

Missnöjet jäser på Skogsstyrelsen, berättar Dagens Nyheter. Upprördheten har sin grund i dels att myndigheten ska göra uppehåll i arbetet med att inventera nyckelbiotoper i skogarna i nordvästra Sverige, dels för att generaldirektören valde att skriva om beslutet på DN Debatt utan att informera internt. 
Press

Löneförhandlingar startar på Lernia

Idag har vi överlämnat våra fackliga krav till inför förhandlingarna på avtalsområde Lernia Utbildning och Lernia AB. Vi vill ha löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden, 6,5 procent på tre år.
Debatt
Ja, mens är en facklig fråga!

Ja, mens är en facklig fråga!

Att bryta det tabu som finns och tala om mens på samma sätt som vi talar om andra hinder och förtryck är en facklig uppgift. Det skriver sex svenska förbundsordföranden, inklusive Britta Lejon ordförande i ST, i en artikel i Dagens Arena. De lyfter nu frågan till den globala fackliga organisationen för offentliga tjänster PSI*
Press

Börja med att ge insyn i statliga bolag om korruptionen ska minska

Civilminister Ardalan Shekarabi vill skärpa statens arbete mot korruption. Det är välkommet initiativ som är viktigt men vi anser att insatserna behöver vara ännu mer kraftfulla.
Nyhet
Publikts löpsedel för 4 2017

Publikts löpsedel för 4 2017

Vi har löpet till senaste publikt. Ladda ner, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Nyhet

Skicka in eget material

Har ni egna brevmallar, egna nyhetsbrev, presentationsbroschyrer, välkomstbroschyrer mm? Skicka då in ett exemplar av detta till lars.pauli@st.org. Har ni inte materialet i elektronisk form skicka det då brevledes till Lars Pauli, Fackförbundet ST, Kommunikationsenheten, ST Box 5308, 102 47 Stockholm

Sociala medier och medlemstidningen Publikt