Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Debatt
Otrygga jobb en grogrund för sextrakasserier

Otrygga jobb en grogrund för sextrakasserier

Utsatthet och osäkerhet kring den egna positionen på arbetsplatsen gör att kvinnor känner sig tvingade att tiga om övergrepp och trakasserier. Detta visar många av de vittnesmål som framkommit i branschuppropen kring #metoo, skriver bland annat Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en debattartikel i Svenska Dagbladet .
Nyhet
Publikts löpsedel 5 2018

Publikts löpsedel 5 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Press

Ett enigt konstitutionsutskott (KU) gör verklighet av STs förslag!

Ett enigt konstitutionsutskott (KU) föreslår att en introduktionsutbildning införs för statligt anställda:
Press

Fackförbundet ST begär förhandling med Arbetsgivarverket

Regeringen har beslutat att flytta på flera statliga myndigheter och tusentals statliga jobb. Efter en dom i Arbetsdomstolen i höstas står det dock klart att om personalen på myndigheten inte kan flytta med till den nya orten, som i vissa fall ligger 50 mil bort, måste de säga upp sig själva. Därför överlämnade ST idag kl. 15 en förhandlingsframställan till Arbetsgivarverket, den myndighet som ansvarar för regeringens arbetsgivarpolitik. (Förhandlingsframställan är gemensam för samtliga fackförbund inom staten, Seko, Saco-S, OFR/ S, P, O):
Nyhet

Statligt anställda ska inte kunna flyttas hur som helst

Tänk dig att vakna upp en helt vanlig morgon och få besked om att ditt jobb ska flytta 50 mil bort. Du har att välja mellan att rycka upp barnen från skolan, sälja huset och flytta med, eller att säga upp dig själv. Detta är idag verkligheten för anställda på en rad myndigheter. Därför begär Fackförbundet ST nu förhandling med Arbetsgivarverket om villkoren vid myndighetsflytt, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST i en artikel i Dagens Samhälle.
Press

Ny rapport: Vad händer på myndigheten när jobben flyttas?

Regeringen har beslutat om att flytta flera myndigheter och tusentals statliga jobb från Stockholm till andra orter. Fackförbundet ST, anser att statlig service behövs i hela landet men ifrågasätter om flytt av redan befintliga jobb är den bästa metoden? Efter en dom i Arbetsdomstolen i höstas står det klart att om de statligt anställda inte kan flytta med till den nya orten måste de säga upp sig själva, vilket får konsekvenser både för den enskilde och för verksamheten.
Nyhet
Publikts löpsedel 4 2018

Publikts löpsedel 4 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Press

Vi stämmer Kriminalvården i Arbetsdomstolen

Idag har Fackförbundet ST lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen där vi stämmer staten för kollektivavtalsbrott. Ansökan gäller Kriminalvården som inte vill följa ett lokalt tecknat kollektivavtal. Kriminalvården vill inte betala övertidsersättning i enlighet med det tecknade avtalet.
Press

Ny postlag – vad händer?

Media och andra intresserade är välkomna att delta på Fackförbundet ST seminarium om ny postlag den 21 mars. Den nya postlagen träder i kraft 1 april 2018 och med anledning av det ordnar vi ett lunchseminarium.
Nyhet
Publikts löpsedel 3 2018

Publikts löpsedel 3 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt