Nyheter

Välj vad du vill visa

Nyhet

Säkerhetsprövningar får aldrig missbrukas

Just nu driver Fackförbundet ST flera processer mot Migrationsverket efter att en av våra medlemmar underkänts i en så kallad säkerhetsprövning och därefter förlorat sitt jobb.
Debatt

ST i Dagens Arena

Som svenska fackförbund måste vi alltid reagera när fackliga rättigheter kränks i andra delar av världen. Nu uppmanar vi svenska och europeiska politiker att öka trycket på regimen i Belarus, skriver företrädare för sju fackförbund.
Debatt

Bolund, ta ledartröjan för nollutsläpp!

Ett mål för nollutsläpp från de statliga myndigheternas egen verksamhet skulle visa både att den svenska staten tar sitt ansvar för omställningen, och att Sverige behåller ledartröjan i det globala klimatarbetet. Dags för miljöminister Per Bolund att ta nya tag, skriver Britta Lejon, förbundsordförande ST.
Debatt

Tystnadskulturen inom polisen har accepterats för länge

Vittnesmålen om hur anställda inom Polismyndigheten utsätts för repressalier av kollegor och chefer är skrämmande. Polismyndigheten borde vara ett föredöme i hanteringen av kränkningar, inte ett avskräckande exempel, skriver bland andra Britta Lejon, förbundsordförande ST.
Nyhet

Medlemsförmånen hos Adlibris upphör

Medlemsförmånen hos Adlibris upphörde tyvärr att gälla från och med den 1 februari 2021.
Nyhet

Så kan du berätta om nya avtalet på jobbet

Våra aktivitetspaket gör det enkelt för dig som förtroendevald att prata om våra vinster i höstens avtalsrörelse.
Nyhet

Vårt påverkansarbete gör skillnad!

Veckan innan jul fick våra medlemmar på Arbetsförmedlingen och inom universitet och högskola två glada nyheter. Regeringen meddelar att de ska se över staplingen av tidsbegränsade anställningar inom universitet och högskola samt att alla arbetslösa Sverige, oavsett var de bor, har rätt till fysiska möten med handläggare på Arbetsförmedlingen.
Nyhet

Lär dig mer om digitala årsmöten

Få koll på hur du håller vårens årsmöte digitalt. Anmäl dig till vårt kommande webbinarium redan nu!
Nyhet

Så blir medlemsavgiften 2021

Från och med 1 januari 2021 tillkommer en ny avgiftsklass för medlemsavgiften. Det innebär att du som har inkomst på 27 000 kronor eller mer kommer få höjd avgift med 8 kronor. 
Debatt

Har vi fel om Arbetsförmedlingen?

Regeringen hävdar att den nu anslår extra mycket resurser de närmaste åren för särskilda åtgärder, som ska gå till de som behöver mest stöd på arbetsmarknaden. Vi ser inte att pengarna går till det, svarar Britta Lejon och Åsa Johansson från Fackförbundet ST.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt