Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Debatt
AF:s personal offras för politiska poänger

AF:s personal offras för politiska poänger

Nu sägs våra kompetenta kollegor upp från Arbetsförmedlingen. Konsekvenserna för Sverige kommer bli allvarligare än vad de politiker som nu vägrar ta ansvar har anat, skriver flera sektionsordföranden inom Fackförbundet ST, i en debattartikel i Arbetsvärlden.
Nyhet

Här är Sveriges bästa tågresor enligt STs medlemmar

I vårt förra medlemsbrev arrangerade vi en tävling där vi efterlyste era bästa tågsemestrar i Sverige. Tack för alla roliga tips! Här är de vinnande bidragen som du kanske kan använda som inspiration inför sommarsemestern.
Nyhet

Skriv på för Arbetsförmedlingens framtid

Idag debatterar riksdagen Arbetsförmedlingen. ST tycker att alla ska ha tillgång till statlig service och stöd oavsett vart de bor. Därför samlar vi underskrifter för att kräva att politikerna tar ansvar för att alla i hela landet ska kunna få hjälp och stöd av Arbetsförmedlingen.
Nyhet

Vinst i AD: fel att ge examenshandläggare löneavdrag

Göteborgs universitet gjorde fel när det beslutade om disciplinpåföljden löneavdrag för en jävsanklagad ST-medlem. Det slog Arbetsdomstolen fast i veckan. 
Press

Olyckligt att LAS-direktiven utgår från den privata sektorn

Idag offentliggörs utredningsdirektiven till LAS-utredningen som bygger på Januariöverenskommelsen. Direktiven tar inte hänsyn till den statliga sektorns särskilda regler.
Nyhet

Så kan du stärka ST inför avtalsrörelsen

Under 2019 storsatsar vi för att öka vår förhandlingsstyrka inför avtalsrörelsen 2020. Här är tips på hur du kan bidra till ett starkare ST.
Debatt
Fredrik Andersson i Dagens Samhälle

Fredrik Andersson i Dagens Samhälle

Varför saknar generaldirektör Mikael Sjöberg tilltro till Arbetsförmedlingen? Frågan ställs av Fredrik Andersson, ordförande i ST inom Arbetsförmedlingen, i en debattartikel i Dagens Samhälle.
Press

Nu ses ungdomsvården över – länge varit ett ST-krav  

I morgon torsdag beslutar regeringen  att ge Statskontoret och Inspektionen för vård och omsorg (IVO) i uppdrag att göra en stor översyn av HVB-hem och sluten ungdomsvård.
Debatt

Vi säger nej till statens dyra flyttkarusell!

Istället för att betala hundratals miljoner kronor på att flytta myndigheter borde regeringen arbeta för att behålla den statliga service och de arbetstillfällen som redan finns i glesbygden och i våra medelstora städer, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en debattartikel i Dagens arena.
Nyhet

Hållbart arbetsliv lanserar intresseanmälningssajt

Nu lanserar Partsrådets program Hållbart arbetslivs en intresseanmälningsajt. På hallbartarbetsliv.nu hittar du all information du behöver om programmet – från deras tjänster till kommande evenemang.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt