Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

Fackförbundet ST tecknar nytt försäkringsavtal med Folksam

Fackförbundet ST har i upphandling valt Folksam som ny leverantör för samtliga medlemsförsäkringar. Person-, sak- och inkomstförsäkring samlas nu hos en försäkringsgivare, vilket förenklar för STs medlemmar.
Nyhet

Bankens tips för en säkrare semester

De flesta förknippar sommarledigheten med efterlängtad återhämtning och tid till familj, vänner och resor. Men semestern kan också medföra onödig stress om du har otur.
Nyhet

Välkommen till eFörvaltningsdagarna 2019 i Stockholm

Programmet är särskilt anpassat för dig som arbetar med verksamhetsutveckling, digitalisering, IT och införandet av medborgarnära e-tjänster inom Sveriges offentliga förvaltningar.
Press

ST kräver fler årliga lönekartläggningar i staten

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar. Men de minskar alldeles för långsamt. Det säger STs ordförande Britta Lejon med anledning av Medlingsinstitutets årliga rapport om löneskillnader som presenteras idag.
Press

ST kommenterar Mikael Sjöbergs avgång

Det här beslutet är nödvändigt, nu kanske nedläggningen av kontoren i glesbygd stoppas.
Nyhet

Framtidens kollektivavtal

På förbundsstämman 23 - 24 maj diskuterades ambitionerna för framtidens kollektivavtal. Stämman fick möjlighet att samlas kring fyra fokusområden som sammanfattats i en avtalsplattform.
Nyhet

Hon blev årets värvare

På STs förbundsstämma den 23 – 24 maj korades för första gången vinnaren av priset årets värvare. Vinnaren heter Josefin Eriksson och kommer från ST inom CSN. Att vara tillgänglig och aktiv på arbetsplatsen samt våga ta obekväma samtal med cheferna är nycklar till ett lyckat fackligt arbete menar hon.
Nyhet

Guldnålar till förtroendevalda!

Britta Lejon delade under förbundsstämman ut STs guldnålar till förtroendevalda som nominerats och haft uppdrag i sina avdelningsstyrelser i mer än 15 år.
Debatt
AF:s personal offras för politiska poänger

AF:s personal offras för politiska poänger

Nu sägs våra kompetenta kollegor upp från Arbetsförmedlingen. Konsekvenserna för Sverige kommer bli allvarligare än vad de politiker som nu vägrar ta ansvar har anat, skriver flera sektionsordföranden inom Fackförbundet ST, i en debattartikel i Arbetsvärlden.
Nyhet

Här är Sveriges bästa tågresor enligt STs medlemmar

I vårt förra medlemsbrev arrangerade vi en tävling där vi efterlyste era bästa tågsemestrar i Sverige. Tack för alla roliga tips! Här är de vinnande bidragen som du kanske kan använda som inspiration inför sommarsemestern.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt