Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

Skicka in eget material

Har ni egna brevmallar, egna nyhetsbrev, presentationsbroschyrer, välkomstbroschyrer mm? Skicka då in ett exemplar av detta till lars.pauli@st.org. Har ni inte materialet i elektronisk form skicka det då brevledes till Lars Pauli, Fackförbundet ST, Kommunikationsenheten, ST Box 5308, 102 47 Stockholm
Press

Fackförbundet ST vann tvist i Arbetsdomstolen

Arbetsdomstolen har idag meddelat dom i en tvist mellan Fackförbundet ST och staten. Domstolen dömde till vår medlems fördel och Sameskolstyrelsen ska nu betala skadestånd till vår medlem.  
Debatt
Arbetsförmedlingen behövs

Arbetsförmedlingen behövs

Slå inte sönder en verksamhet som visar goda resultat i ett läge när Sverige har stora utmaningar med nyanlända. En sammanhållen statlig arbetsförmedling behövs och ger resultat, skriver Britta Lejon och Fredrik Andersson, Fackförbundet ST, i en replik på SvD Näringsliv Debatt.
Press

Bygg ut statlig verksamhet istället för att flytta på jobb

Fackförbundet ST har svarat på den parlamentariska landsbygdskommitténs slutbetänkande. Kommitténs huvudförslag är att flytta 10 000 jobb från Stockholmsregionen till andra delar av landet
Press

ST inom Infranords krav i avtalsrörelsen

Fackförbundet ST har idag lämnat över vårt yrkande i avtalsrörelsen för våra medlemmar inom järnvägsinfrastruktur till arbetsgivarparten Almega. Vårt främsta krav är en bra reallöneutveckling.
Press

Vi säger upp det statliga Samarbetsavtalet

Idag har vi inom OFR S,P,O*, som är en förhandlingspart inom staten, sagt upp det statliga Samarbetsavtalet med Arbetsgivarverket. Uppsägningstiden för Samarbetsavtalet är ett år.
Press

Våra yrkanden inom Spårtrafiken

Idag startar de centrala löneförhandlingarna inom bransch spårtrafik. Vi har idag växlat yrkande med vår motpart Almega. Vårt främsta krav är en bra reallöneutveckling med en garanti på minst 400 kronor i löneökning.
Nyhet
Publikts löpsedel för 3 2017

Publikts löpsedel för 3 2017

Vi har löpet till Publikt 3 2017 som handlar om att rätt till överklagan är ingen garant för jobb. Arbetsgivare kringgår beslut i Statens Överklagandenämnd samt att Danmark planerar att flytta 4 000 jobb.
Debatt
Nyanställ i staten – istället för att flytta runt statliga jobb

Nyanställ i staten – istället för att flytta runt statliga jobb

Nyanställ istället för att lägga pengar på dyra flyttlass, skriver Britta Lejon i en debattartikel om regeringens planer på att flytta runt statliga jobb.
Debatt

Det behövs krafttag för jämställda löner

16.00-rörelsen ställer tre krav på regering, arbetsgivare och arbetsmarknadens parter att hålla i och utöka arbetet för jämställda löner.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt