Nyheter

Välj vad du vill visa

Nyhet

Nytt avtal för statlig sektor – löneökning i nivå med industrin

Fackförbundet ST har genom det gemensamma förhandlingsrådet OFR/S,P,O idag slutit ett nytt kollektivavtal med Arbetsgivarverket. Avtalet ger en löneökning i statlig sektor som motsvarar den inom industrin, och innebär att alla medlemmar får retroaktiv löneökning för månader som avtalet sköts upp på grund av pandemin.
Nyhet

Förhandlingar på spårtrafikområdet fortsätter

På tisdag förmiddag den 1 december återupptogs förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal på avtalsområdet Spårtrafik.
Nyhet

Nytt avtal nära på det statliga området

Just nu pågår intensivt arbete för att ett nytt kollektivavtal på det statliga avtalsområdet ska finnas på plats i morgon.
Nyhet

Anställningstrygghet och arbetsmiljö avtalsrörelsens knäckfrågor

Just nu pågår intensiva förhandlingar mellan oss och arbetsgivarna om ett nytt kollektivavtal. Här är två avgörande frågor i höstens avtalsrörelse.
Nyhet

Förtroendevald? Nu kan du hämta vår app!

Nu kan du som är förtroendevald ladda ned vår nya app ST Tillsammans!
Debatt

Avtalsförhandlingarna måste spegla det förändrade arbetslivet

Mycket talar för att vi inte kommer tillbaka till jobbet igen på samma sätt som före pandemin, skriver Britta Lejon och Åsa Erba-Stenhammar, ordförande respektive förhandlingschef för ST. Effekterna av det måste diskuteras i avtalsförhandlingarna, menar de – och beklagar att Arbetsgivarverkets förhandlare tycks ointresserade av det ämnet.
Nyhet

Märket på plats – det här händer nu

I dagarna kom facken och arbetsgivarna inom industrin överens om ett nytt märke. Det här innebär att våra förhandlingar om nya kollektivavtal nu går in i skarpt läge.
Nyhet

STs remissvar om LAS-utredningen: Värst för statsanställda

LAS-utredningens förslag till en ny arbetsrätt urholkar anställningstryggheten mer för statligt anställda än för privatanställda. Att genomföra förslagen skulle försvåra att upprätthålla en professionell statstjänstmannakår präglad av objektivitet, saklighet och integritet. Det skriver Fackförbundet ST i sitt remissvar till regeringen angående utredningen ”En moderniserad arbetsrätt”.
Nyhet

Varning för bedrägeriförsök

Just nu får förtroendevalda inom Fackförbundet ST e-postmeddelanden där avsändaren ser ut att vara någon annan som är förtroendevald och där du som mottagare uppmanas att föra över pengar.
Nyhet

7 (viktiga) saker att känna till från ST-kongressen 2020

Nu är kongressen avslutad – och den var händelserik! Vi har antagit en ny verksamhetsinriktning, valt förbundsordförande och ny styrelse. Dessutom togs en rad viktiga beslut om privata sjukvårdsförsäkringar och artificiell intelligens som beslutsfattare inom staten. Stefan Löfven höll också tal och hyllade Fackförbundet STs medlemmar!

Sociala medier och medlemstidningen Publikt