Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

Välkomnar nya Riksrevisorer men riksdagen måste vara tydligare

Konstitutionsutskottet har föreslagit att Stefan Lundgren, generaldirektör Statistiska centralbyrån, Helena Lindberg, generaldirektör Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Ingvar Mattson, generaldirektör Statskontoret, till nya riksrevisorer. De föreslås tillträda sina tjänster 15 mars.
Press

ST är emot varsel på Migrationsverket

Migrationsverket meddelade igår att de varslar 300 medarbetare i region mitt. Det berör medarbetare inom Uppsala län, Örebro län, Värmlands län, Gävleborgs län, Västmanlands län och Dalarnas län. Inom Migrationsverket förväntas fler varsel framöver.
Nyhet

Till dig som är pensionärsmedlem i ST

Nytt plusgirokonto för att betala medlemsavgift. Sedan maj månad har Fackförbundet ST ett nytt plusgirokonto dit din medlemsavgift ska betalas. Kontonumret är 476 36 00-6.
Nyhet
Publikts löpsedel

Publikts löpsedel

Vi har löpsedeln till årets första Publikt. Ett nummer som handlar om att ST kritiserar nytt förslag till omlokalisering eftersom 10 000 statliga jobb kan flyttas från Stockholm. Dessutom: Många får vänta länge på nya lönen. Ladda ner, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Press

Rekordår för medlemmar till Fackförbundet ST

Vi har fått många nya medlemmar till Fackförbundet ST under 2016. Vi har värvat cirka 9 000 nya medlemmar vilket gör att vi totalt är cirka 95 000 medlemmar. Detta är det tredje året i rad med positiva medlemssiffror totalt sett. Vid förra årsskiftet var vi drygt 93 000 medlemmar.
Nyhet
Ställningstagande från ST inom Postnord

Ställningstagande från ST inom Postnord

ST inom Postnord har tagit ett ställningstagande med anledning av att Postnords ledning fått kritik för att inte använda kollektivavtalsenliga villkor i upphandling. Här nedan finns ställningstagandet i sin helhet.
Debatt
Fel att flytta ut statliga jobb från Stockholm

Fel att flytta ut statliga jobb från Stockholm

I dagens Svenska Dagbladet skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, bland annat, att regeringen bör nyanställa runt om i landet istället för att flytta ut myndigheter från Stockholm. Behoven finns och hon nämner, bland andra, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Polisen, Försvarsmakten och järnvägarnas underhåll.
Nyhet
Britta Lejon om utlokaliseringar

Britta Lejon om utlokaliseringar

Britta Lejon om utlokaliseringar: Stärk den befintliga statliga verksamheten i landet än att betala för flyttlass, säger Britta Lejon, i en intervju i Svenska Dagbladet.
Debatt
Britta Lejon i DN Debatt

Britta Lejon i DN Debatt

Andelen sjukskrivna av arbetsrelaterade orsaker har växt kraftigt och det är stressdiagnoserna som står för den stora ökningen. Regeringen har uppmärksammat problemen men det räcker inte. Det behövs kraftfullare satsningar, skriver bland annat Britta Lejon ordförande i Fackförbundet ST tillsammans med forskare och företrädare för sju fackförbund och för tankesmedjan Arena idé i en debattartikel på DN Debatt.
Debatt
Vi kräver svar om utlokalisering av statliga jobb

Vi kräver svar om utlokalisering av statliga jobb

I en debattartikel i Dagens Nyheter 23 december kräver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, svar av regeringen om vilka jobb som ska flyttas vart och när det ska ske.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt