Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

Röda dagar 2019 – så maxar du ledigheten

Det här året infaller väldigt många röda dagar på vardagar. Du som normalt sett har ledigt då får flera tillfällen för lång ledighet utan att du behöver göra av med många semesterdagar. Så här bör du planera ditt år för att få så mycket ledigt som möjligt!
Press

Bra att Sverige äntligen får en regering men besked om tilläggsbudget behövs

Det är bra att Sverige nu äntligen får en regering. Flera viktiga processer har fått stå på vänt. Nu kan den osäkerhet om vad som gäller för myndigheterna skingras och arbetet komma igång på riktigt. Det är viktigt för att medborgarna ska ges service, säger Fackförbundet STs ordförande Britta Lejon.
Press

ST fortsatt starkt på det statliga området

Den sista december var 95 247 medlemmar i Fackförbundet ST. Vi behåller därmed vår position som det ledande fackförbundet inom det statliga området på svensk arbetsmarknad
Nyhet

Om STs internationella verksamhet

Fackförbundet ST driver internationell fackligt samarbete. ST började med detta redan vid förbundets grundande 1904 och fick stöd i sitt grundläggande arbete med att få bort det så kallade Extraordinarieeländet*
Nyhet

Britta Lejon kommenterar debatt i Aftonbladet

Sedan några dagar pågår en debatt mellan partierna i Aftonbladet om M/KD-budgetens stora effekter på landets myndigheter. Den inleddes av Liberalernas partisekreterare, med flera, som beklagade nedläggningen av jämställdhetsmyndigheten. 
Press

Lönelotsarna får Fackförbundet STs arbetslivspris 2018

STs arbetslivs- och demokratipris går i år till föreningen Lönelotsarna. Det är föreningens grundare Anita Harriman, Lena Johansson och Marie Trollvik som mottar priset om 25 000 kronor. Lönelotsarna är en ideell förening som har som ändamål att verka för jämställda löner genom att bland annat sprida kunskap, bilda opinion samt utveckla metoder och verktyg.
Press

Politiker ta ansvar!

Den budget som klubbades igenom i riksdagen igår är ett hårt slag i magen mot vår myndighet, anställda och inte minst våra kunder. Arbetsförmedlingen förväntas få stora nedskärningar i förvaltningsbudgeten och anslagen för arbetsmarknadsåtgärder kommande åren. Detta kommer att innebära stora förändringar med kraftiga personalminskningar och våra kunder kommer få sämre service, anser ST inom Arbetsförmedlingen.
Nyhet

Medlemsavgiften 2019 

Från 1 januari 2019 tillkommer en ny avgiftsklass för medlemsavgiften. Det innebär bland annat att medlemmar som har en inkomst på 26 000 kronor eller mer kommer få höjd avgift med 8 kronor enligt beslut taget av STs kongress.
Nyhet

10 tips för ett roligare jobbliv

I vårt förra medlemsbrev arrangerade vi en tävling där vi frågade vad ni gjorde för att ha kul på jobbet. Tack för alla era roliga tips! Här är de vinnande bidragen som du kanske kan ta med som inspiration till din arbetsplats.
Press

Britta Lejon kritisk mot beredningen av nya budgeten

Den budget som riksdagen antagit medför stora förändringar för myndigheterna. Arbetsförmedlingen får stora minskningar i anslagen och ska läggas ned i sin nuvarande form. Den helt nya jämställdhetsmyndigheten likaså. Migrationsverkets anslag blir helt otillräckliga.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt