Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

Vi storsatsar inför avtalsrörelsen 2020

Förbundsstyrelsen har valt att 2019 göra en storsatsning på att öka vår synlighet och värvning. Vi vill gemensamt göra denna kraftsamling för att vi ska bli fler och på så sätt gå ännu starkare in i avtalsrörelsen 2020. Genom satsningen vill vi visa på varför det är viktigt att vara med i facket och att ett fackligt medlemskap gör skillnad.
Nyhet

Så hanterar Fackförbundet ST diskrimineringsärenden

Vid årsskiftet ändrade Diskrimineringsombudsmannen (DO) vissa rutiner när det gäller inkomna anmälningar om diskriminering. Som en följd av detta passar vi på att fräscha upp minnet och förtydliga hur vi själva, inom Fackförbundet ST, hanterar den här typen av ärenden.
Nyhet
Publikts löpsedel 2 2019

Publikts löpsedel 2 2019

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Nyhet

Arbetar du med uppgifter som är känsliga för Sverige?

1 april träder en ny lag i kraft som rör säkerhetsklassning av verksamhet och tjänster. Den nya lagen kommer strama upp arbetet med säkerhetsklassningar och säkerhetsprövningar genom nya rutiner. Så här agerar du om du berörs.
Debatt
Britta Lejon i DN Debatt

Britta Lejon i DN Debatt

Det är rätt att reformera Arbetsförmedlingen. Men finns inte budgeten, organisationen eller kompetensen på plats kommer det inte att fungera, skriver fackordförandena Britta Lejon, Fackförbundet ST och Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR, i en debattartikel i Dagens Nyheter.
Nyhet

4 vanliga missar som sänker ditt CV

Ett bra CV är A och O när du ska söka jobb. Ändå slarvar många och gör onödiga misstag. Här är några vanliga missar som är lika enkla att göra som att undvika.
Press

Ny kommunikationschef på Fackförbundet ST

Fackförbundet ST har som ny kommunikationschef rekryterat Anna Fairbrass, som har mångårig erfarenhet från press, opinion och kommunikation. Hon har tidigare arbetat i liknande roller för Rädda Barnen och fackförbundet DIK.
Nyhet

I fredags sände SVT vårt forum om Arbetsförmedlingen

Den 6 mars arrangerade vi ett välbesökt förvaltningspolitiskt forum om Arbetsförmedlingen och de förändringar som sker där just nu. Bland annat har myndigheten flaggat för att vartannat kontor ska bort och att så många som 4 500 medarbetare kan sägas upp.
Press

Myndigheter brister i arbetet med att jämna ut löneskillnader

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor minskar, men det går för långsamt. En förklaring till det kan ligga i att många myndigheter inte följer diskrimineringslagens krav om årliga lönekartläggningar. I STs egen undersökning svarar en femtedel att myndigheten inte gör lönekartläggning årligen. Bland dessa återfinns större myndigheter med flera tusen anställda:
Press

Hur ska Arbetsförmedlingen fungera i framtiden?

Med anledning av de stora förändringar som sker inom Arbetsförmedlingen och de varsel om uppsägningar som lagts genomför Fackförbundet ST ett seminarium på temat: Hur ska Arbetsförmedlingen fungera i framtiden?

Sociala medier och medlemstidningen Publikt