Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Debatt
Britta Lejon i Aftonbladet

Britta Lejon i Aftonbladet

Brister i myndigheternas verksamheter löses inte genom att mer ansvar läggs på den enskilda tjänstemannen, utan genom andra angelägna åtgärder, säger Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en replik i Aftonbladet.
Nyhet

3 saker du (inte) ska säga i lönesamtalet

Det finns gott om tips för att lyckas med lönesamtalet på nätet. Ändå begår förvånansvärt många samma gamla misstag år ut och år in. Här är tre vanliga fallgropar som du bör undvika om du vill ha en bra löneutveckling. 
Nyhet
Publikts löpsedel 9 2018

Publikts löpsedel 9 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Nyhet
Karin Svenning - ny i styrelsen

Karin Svenning - ny i styrelsen

Karin Svenning, ST inom Polisen har efterträtt Annika Aronsson, ST inom Universitets- och Högskoleområdet, som ledamot i STs förbundsstyrelse.
Press

Pressinbjudan: Kaos eller koalition?

Hur påverkas statsförvaltningen av resultatet av riksdagsvalet? Vad händer om regeringsbildningen tar tid eller inte sker i tid och om riksdagen inte godkänner ny budget före budgetperiodens början? Vad kan det leda till? Vad har statsförvaltningen och de statliga myndigheterna för beredskap för den situationen? Slutar statsförvaltningen att fungera då? Och framförallt, hur påverkar det medborgarna?
Nyhet

Britta Lejon i Arbetsvärlden

Idag deklarerade Centerpartiet att de vill satsa 6,4 miljarder kronor de närmaste fyra åren för att täppa till lönegapet mellan statligt anställda män och kvinnor. Ett initiativ som välkomnas av Fackförbundet ST.
Press

ST välkomnar Centerpartiets förslag för jämställda löner inom staten  

Centerpartiet vill satsa 6,4 miljarder kronor de närmaste fyra åren för att täppa till lönegapet mellan statligt anställda män och kvinnor. Ett initiativ som välkomnas av Fackförbundet ST, det största fackförbundet på det statliga området:  
Nyhet

Höstens stora kampanj och aktivitetsveckor

Under vecka 41, 42 och 43 pågår våra aktivitetsveckor. Då samlas förtroendevalda och ombudsmän i hela landet för att göra ST synligt på våra arbetsplatser. Årets aktivitetsveckor är en del av vår höstkampanj med fokus på förbättra arbetsmiljö och att få förbundet att växa. I höst kan du se fram emot aktivitetspaket, trycksaker och medlemserbjudanden som du kan använda för att lyfta ST på din arbetsplats.
Nyhet

GDPR för förtroendevalda - vad händer nu?

25 maj har passerat och den nya dataskyddsförordningen GDPR har trätt ikraft. Så vad gäller för dig som är förtroendevald nu? Och vilka förändringar behöver du förhålla dig till?
Nyhet
Publikts löpsedel 8 2018

Publikts löpsedel 8 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt