Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

Medlemmar mer nöjda med sitt medlemskap

Nu har Fackförbundet STs stora medlemsundersökning kommit och den visar att medlemmarna är mer nöjda med sitt medlemskap nu. Vårt Nöjd medlemsindex har ökat med tre enheter sedan förra mätningen 2014. Det är över 17 000 medlemmar som har svarat på undersökningen.
Nyhet

Tack för att du hjälper oss bli bättre

Nu är sammanställningen av förra årets medlemsundersökning här. Undersökningen visar att vårt arbete ger resultat. Medlemmarna i ST blir alltmer nöjda med sitt medlemskap. Särskilt nöjda är de med sina fackliga företrädare på arbetsplatsen och den information de får från förbundet.
Debatt
Britta Lejon i Dagens Industri

Britta Lejon i Dagens Industri

Sveriges framtidsutmaningar kräver både höghastighetståg och upprustning av den befintliga järnvägen. Därför behövs en alternativ finansiering av nya stambanor, vid sidan av infrastrukturanslaget, skriver, bland annat, Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i ett upprop tillsammans med åtta järnvägs- och näringslivsföreträdare i Dagens Industri
Nyhet
Publikts löpsedel 2 2018

Publikts löpsedel 2 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Nyhet

Så säkrar du medlemmars anställningstrygghet vid omlokalisering

I höst drev ST en tvist i Arbetsdomstolen (AD) angående arbetsskyldighetens omfattning vid en flytt av myndighet. Tvistefrågan gällde vad som sker om en individ inte vill följa med när en myndighet omlokaliseras. Ska personen bli uppsagd på grund av arbetsbrist eller tvingas att säga upp sig själv?
Nyhet

Omlokalisering - Vad kan facket göra för att öka medlemmars anställningstrygghet?

Regeringen har fattat beslut om att omlokalisera statliga myndigheter och fler sådana beslut kan komma. I ST arbetar vi för att säkra medlemmarnas anställningsvillkor vid omlokalisering. Här får du råd om hur vi kan agera för att göra medlemmars anställningar så trygga som möjlig.
Press

Vi välkomnar Anders Thornberg

Fackförbundet ST välkomnar Anders Thornberg som ny rikspolischef. Anders har gått den långa vägen, är utbildad polis och har en mycket god kännedom om hela Polismyndigheten. Han har fram till nu varit säkerhetspolischef.
Nyhet
Löpet till Publikt 1 2018

Löpet till Publikt 1 2018

Senaste löpet till Publikt. Ladda hem, skriv ut och sätt upp på jobbet.
Press

Myndighetsflytt kostar mycket pengar

Regeringen har idag offentliggjort att nio myndigheter ska flytta hela eller delar av sin verksamhet från Stockholm till andra delar av landet. Det berör cirka 900 anställda på statliga myndigheter. Den största myndigheten som berörs är SIDA.
Press

Vi ökar för fjärde året

Värvningen av nya medlemmar fortsätter på en hög nivå i Fackförbundet ST. Under 2017 värvades 7848 nya yrkesaktiva medlemmar. Det totala antalet medlemmar i Fackförbundet ST för 2017 är drygt 95 000.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt