Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

STs ställningstagande till klimatstrejk den 27 september

För att lyckas i omställningen till ett hållbart samhälle krävs att alla bidrar. Som fackförbund har vi ett stort ansvar i att påverka för klimatsmart utveckling, både i debatten och i konkret handling.  
Press

Stora brister i myndigheters lönekartläggning

Tidningen Publikt har undersökt om lönekartläggningar genomförs hos de 30 största myndigheterna med flera tusen anställda. Resultatet visar att det finns stora brister i myndigheternas hantering. Endast sju myndigheter av dessa har genomfört lönekartläggningar årligen, både år 2017 och 2018:
Nyhet

Ordningsproffsets tips för att förenkla jobbhösten

Ser du redan mail, möten och sista minuten-hetsen strax innan jul framför dig när du sluter ögonen och föreställer dig jobbhösten? Här är några av föreläsaren och författaren David Stiernholms tips för hur du kan förenkla ditt arbetsliv.
Nyhet

Fredag 30e augusti uppgraderas medlemsregistret CRM med nya funktioner.

På fredag 30e augusti kommer vi uppgradera ST medlemsregistret med nya funktioner.
Press

Försämrad statlig service i hela landet

Medborgare i hela landet har fått en försämrad statlig service under åren 1997 till 2017. Antalet myndighetskontor har under perioden minskat med 37 procent i landet. Det visar en ny rapport från Fackförbundet ST, som kartlagt den statliga servicen i länen de senaste 20 åren.
Press

Fackförbundet ST lämnar förslag om en reformerad Arbetsförmedling

Fackförbundet ST överlämnar idag sina förslag om en reformerad Arbetsförmedling till regeringen. Bakgrunden till förslagen är den omgörning av Arbetsförmedlingen som Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet kommit överens om i Januariöverenskommelsen. 
Press

Fackförbundet ST tecknar nytt försäkringsavtal med Folksam

Fackförbundet ST har i upphandling valt Folksam som ny leverantör för samtliga medlemsförsäkringar. Person-, sak- och inkomstförsäkring samlas nu hos en försäkringsgivare, vilket förenklar för STs medlemmar.
Nyhet

Bankens tips för en säkrare semester

De flesta förknippar sommarledigheten med efterlängtad återhämtning och tid till familj, vänner och resor. Men semestern kan också medföra onödig stress om du har otur.
Nyhet

Välkommen till eFörvaltningsdagarna 2019 i Stockholm

Programmet är särskilt anpassat för dig som arbetar med verksamhetsutveckling, digitalisering, IT och införandet av medborgarnära e-tjänster inom Sveriges offentliga förvaltningar.
Press

ST kräver fler årliga lönekartläggningar i staten

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män minskar. Men de minskar alldeles för långsamt. Det säger STs ordförande Britta Lejon med anledning av Medlingsinstitutets årliga rapport om löneskillnader som presenteras idag.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt