Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Press

Utredning om posthanteringen viktig för att garantera statlig service

När regeringen nu genom Anders Ygeman aviserar att man ska utreda postlagstiftningen, så bör man också ta tag i frågan om att garantera närvaron i hela landet.  Det menar fackförbundet ST, som efterlyser att staten åter tar ett större ansvar för PostNords förmåga att leverera tjänster till alla  invånare, oavsett var man bor.
Nyhet

Ingen kontrolluppgift från Fackförbundet ST

Från 1 januari 2019 ersätts systemet med årliga kontrolluppgifter av ett nytt system där lön och skatteavdrag redovisas på individnivå varje månad.
Press

Facken överklagar EU-dom

Idag överklagar europafacket EPSU den dom som ger EU-kommissionen rätt att undvika bindande direktiv kring rättigheter om medinflytande för statligt anställda inom EU. EPSU har tidigare stämt EU-kommissionen i ärendet eftersom man menar att Kommissionens agerande bryter mot Lissabonfördraget.
Nyhet

4 vanliga frågor inför jul och nyår

Här är några vanliga frågor som vår medlemsrådgivning brukar få inför jul och nyår.
Nyhet

En julhälsning från STs förbundsordförande

2019 har varit ett tufft år för många av Fackförbundet STs medlemmar. Samtidigt har arbetet vi gjort tillsammans spelat roll. Här är förbundsordförande Britta Lejons tankar om året som gått – och det nya som snart är här.
Nyhet

Mer jämställda förutsättningar för utlandsstationerade

Nu har vi på central nivå kommit överens med arbetsgivaren om ett tillägg i URA som förtydligar förutsättningarna för den som blir gravid i samband med en utlandsstationering.
Debatt

Stängda kontor måste öppnas igen!

Framtidens Arbetsförmedling behöver mer resurser och ett förtydligat uppdrag. I uppdraget måste finnas bättre förutsättningar för samverkan mellan kommuner, lokalt näringsliv, och olika privata och ideella aktörer, skriver Fackförbundet STs ordförande Britta Lejon, i en debatt artikeln i Dagens Samhälle.
Nyhet

Så blir medlemsavgiften 2020

Den 1 januari 2020 tas den lägsta avgiftsklassen för medlemsavgiften bort. Det innebär att avgiften höjs med 16 kronor per månad för dig som tjänar upp till 11 999 kronor.
Press

Välkommen paus för Arbetsförmedlingen

Fackförbundet ST välkomnar att regeringen backar på flera punkter i den hårt kritiserade reformeringen av Arbetsförmedlingen. Regeringen har tydligt lyssnat på den kritik ST och andra aktörer haft mot såväl tidsplanen för reformerna, som hur själva reformeringen ska genomföras. För att återställa myndighetens kapacitet behövs nu ytterligare resurser, men dagens besked har möjlighet att ge Arbetsförmedlingens personal mer arbetsro.
Nyhet

Mobbning på jobbet – två risker att ha koll på

Finns det grogrund för mobbning på din arbetsplats? Här är två riskfaktorer att ha koll på – och råd om hur du kan tänka om du tror att du själv är drabbad.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt