Nyheter och pressmeddelanden

Välj vad du vill visa

Nyhet

ST seminarium i Almedalen

I dagarna höll Fackförbundet ST ett seminarium i Almedalen på temat av vikten av en väl fungerande stat för att kunna garantera medborgarna service, rättssäkerhet och likabehandling.
Press

Fackförbundet ST stärker medlemmarnas trygghet vid myndighetsflytt

Vi är så klart nöjda när vi nu har nått en överenskommelse med vår motpart Arbetsgivarverket. Vårt mål med förhandlingarna var att stärka tryggheten för våra medlemmar när regeringen flyttar på tusentals statliga myndighetsjobb. Något som vi har lyckats med, säger STs förhandlingschef Åsa Erba-Stenhammar.
Debatt
Dyrt och riskabelt

Dyrt och riskabelt

Skattebetalarna får betala en dyr nota när regeringen flyttar på statliga myndigheter och nästan 2 000 statliga jobb. Det innebär en total kostnad på knappt två miljarder, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST, i en debattartikel i Uppsala Nya Tidning.
Press

Ny ST-rapport idag: Insatser regeringen måste göra när statliga myndighetsjobb flyttas

Fackförbundet ST anser att staten ska finnas i hela landet, men lösningen är inte att flytta på befintliga myndigheter. Skattebetalarna får betala en dyr nota nu när regeringen nu flyttar på statliga myndigheter och nästan 2 000 statliga jobb. Det innebär en total kostnad på knappt två miljarder:
Press

ST tar bisyssla till AD

Fackförbundet ST lämnar idag in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen (AD). Ärendet handlar om STs medlem Sebastian Kirppu har rätt att utföra skogsinventeringar på sin fritid. Kirppus arbetsgivare, Länsstyrelsen i Dalarna, har krävt att denne upphör med att utföra skogsinventeringar med hänvisning till att detta skulle kunna skada allmänhetens förtroende för myndigheten.
Nyhet

Nytt arbetsområde för Partsrådet

Det statliga partsrådet har nyligen får ett nytt arbetsområde - Hållbart arbetsliv. De första tjänsterna kommer att erbjudas under hösten och tanken är att stärka den organisatoriska och sociala arbetsmiljön och bidra till friska och engagerade arbetsplatser.
Press

Ta bort anställningsförordningen i statlig sektor

Dagens Nyheter (DN) skriver idag att hundratals anställts på allmän visstid i regeringskansliet under mandatperioden:
Press

Fackförbundet ST stämmer Göteborgs universitet

Fackförbundet ST har lämnat in en stämningsansökan i Arbetsdomstolen (AD) rörande undanröjande av disciplinåtgärd. Ärendet handlar om en medlem som arbetat som examenshandläggare på Göteborgs universitet och som fått disciplinpåföljden 15 dagars löneavdrag. Medlemmen påstås ha berett sitt eget ärende, vilket Fackförbundet ST bestrider.
Press

Nästan 150 000 nya jobbchanser i staten

Idag presenterar Fackförbundet ST nya siffror för hur många jobbchanser som kan skapas inom statlig sektor. Enligt beräkningar kan 148 500 jobbchanser skapas till och med år 2022. Jobben skapas framför allt till följd av pensionsavgångar och arbetsrotation:
Press

ST skänker 30 000 kronor till solidaritetsfond för mänskliga rättigheter i Turkiet

Idag släpper världsfacket ITUC:s den senaste uppdateringen av Gloval Rights Index, en årligt återkommande rapport som uppmärksammar kränkningar av mänskliga rättigheter i arbetslivet. För att stå emot hoten mot demokratin behövs självständiga och modiga fackförbund som kan höja sina röster för att försvara demokratin. Därför har Fackförbundet ST beslutat att skänka 30 000 kronor till den solidaritetsfond som inrättats av Världs- och Europafacket för att försvara mänskliga rättigheter i Turkiet.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt