Historiskt misstag att banta AF

Debatt
Med nedskärningarna på Arbetsförmedlingen töms landsbygden på kompetens och jobbmöjligheter. Det drabbar dem som behöver myndigheten allra mest. ST vädjar nu till regeringen: Skjut till mer resurser i vårbudgeten för att mildra situationen, skriver Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST och Fredrik Andersson, ordförande i STs avdelning på Arbetsförmedlingen, i en debattartikel i Dagens Samhälle.

De framhåller att det som nu sker med Arbetsförmedlingen är ett historiskt misstag. Samma dag som den statliga Arbetsmarknadsutredningen, som jobbat i två år och utfört ett gediget analysarbete, presenterade förslag för en förnyad Arbetsförmedling, fick en tredjedel av myndighetens medarbetare ett chockbesked; 4 500 personer skulle sägas upp som en följd av M/KD-budgeten.

Uppsägningarna verkställs nu under våren. Beslutet kan dock ändras om den rödgröna regeringen är beredd att skjuta till pengar i vårbudgeten. Deras vädjan till regeringen och dess samarbetspartier är: Skjut till mer resurser för att mildra varselsituationen. 

Till artikeln 

Britta Lejon

Britta Lejon

Förbundsordförande
0771-555 444
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Ordförande
010-486 04 07
Press

ST kommenterar varslen på Arbetsförmedlingen

STs ordförande Britta Lejon kommenterar dagens varsel om att Arbetsförmedlingen varslar 4 500 anställda om uppsägning, det vill säga, var tredje anställd: