En seger för rättssäkerheten – Migrationsverkets uppsägning ogiltig

Nyhet
Idag föll domen i ett mål som ST drivit i Arbetsdomstolen gällande en av våra medlemmar på Migrationsverket, som tvingades lämna sitt jobb efter en förnyad säkerhetsprövning. Enligt domen fanns ingen saklig grund för uppsägning.

Det var i juni 2020 som ST-medlemmen efter en förnyad säkerhetsprövning förlorade sin anställning som säkerhetssamordnare  på Migrationsverket. Enligt arbetsgivaren hade han uttryckt missnöje med sin arbetssituation och kunde därför vara ”sårbar för yttre påverkan”. Då underlaget till säkerhetsklassningen har varit sekretessbelagd kunde dessa påstående inte bemötas i sak förrän sent i processen.

Medlemmen själv menade att han inte gjort något fel, ville inte acceptera en omplacering till en handläggartjänst och förlorade därmed sitt jobb. Arbetsdomstolen ger honom nu rätt: Migrationsverket har inte kunnat göra antagligt att han varit opålitlig i säkerhetsskyddshänseende. Uppsägningen är därmed ogiltig.

- Detta är en seger för rättssäkerheten och det blir tydliggörande vad som gäller för framtida fall. Det är ett viktigt prejudikat som ger rättssäkerhetsgarantier till våra medlemmar som är anställda i säkerhetsklassade anställningar. Nu vet vi att arbetsgivarparten inte kan komma dragandes med vad som helst för att bli av med en obekväm anställd, säger Joakim Lindqvist, förbundsjurist på Fackförbundet ST.

Vad som sker härnäst är ännu inte fastslaget. Antingen kan Migrationsverket ta tillbaka honom i ursprunglig tjänst och anse honom godkänd i säkerhetsskyddshänseende. Eller så kan de välja att köpa ut honom, vilket innebär att de kommer få betala ett skadestånd som baseras på hans anställningstid

 

Läs mer om bakgrund till fallet här.

Läs mer om säkerhetsprövningar här.