Arbetsförmedlingen behövs

Debatt
Slå inte sönder en verksamhet som visar goda resultat i ett läge när Sverige har stora utmaningar med nyanlända. En sammanhållen statlig arbetsförmedling behövs och ger resultat, skriver Britta Lejon och Fredrik Andersson, Fackförbundet ST, i en replik på SvD Näringsliv Debatt.

De gör det med anledning av att Arbetsgivarorganisationen Almega vill att arbetsmarknadsinsatser för arbetssökande ska konkurrensutsättas på samma sätt som i Australien – en jämförelse som Britta och Fredrik avfärdar.

-Insatserna i Australien riktar sig till en betydligt snävare grupp än i Sverige. De som får ta del av insatserna är i stor omfattning personer som i Sverige skulle ha rätt till försörjningsstöd, skriver de.

Till inlägget

 

Britta Lejon

Britta Lejon

Förbundsordförande
0771-555 444
Fredrik Andersson

Fredrik Andersson

Ordförande
010-486 04 07
Nyhet
Svenskt Näringsliv ger en felaktig bild av Arbetsförmedlingen

Svenskt Näringsliv ger en felaktig bild av Arbetsförmedlingen

I Rapport söndagen den 14 augusti kritiserar Edward Hamilton, expert från Svenskt Näringsliv, Arbetsförmedlingens arbete med att matcha arbetssökanden till de lediga jobb som finns. För att stryka under sin kritik hävdar Svenskt Näringsliv att Arbetsförmedlingen har en budget som är nästan lika stor som Maltas BNP och att det finns nästan lika många arbetsförmedlare som poliser.