Julklapp

4 vanliga frågor inför jul och nyår

Nyhet
Här är några vanliga frågor som vår medlemsrådgivning brukar få inför jul och nyår.

Vad gäller om jag blir sjuk under jul- och nyårsledigheten?

Valt att ta långledigt över jul och nyår? Enligt semesterlagen har du rätt att avbryta din semester om du blir sjuk. Meddela din arbetsgivare att du är sjuk och vill avbryta din semester. När det är gjort kan du spara dina semesterdagar till ett senare tillfälle. Kom ihåg att du måste ansöka igen och få din nya semester beviljad av din arbetsgivare.

Om ditt barn blir sjukt under semestern kan du på motsvarande sätt byta semesterdagar mot tillfällig föräldrapenning (vab). Kontakta din arbetsgivare och Försäkringskassan om det händer.

Hur många semesterdagar har jag rätt att spara till kommande år?

Om du har rätt till fler än 20 betalda semesterdagar per år har du också rätt att spara dagar till kommande år. Exakt hur många dagar du får spara står i ditt kollektivavtal. För dig som är myndighetsanställd gäller dock 30 sparade dagar totalt.

Min visstidsanställning löper ut vid årsskiftet. Vad ska jag tänka på?

Om du har en allmän visstidsanställning eller ett vikariat och har varit anställd hos samma arbetsgivare mer än tolv månader de senaste tre åren har du rätt att få besked en månad i förväg om du inte kommer få fortsatt anställning. I beskedet ska det framgå:

  • om du har företrädesrätt till återanställning
  • hur du gör för att anmäla att du vill utnyttja din företrädesrätt

Fick du inget besked? Hör av dig till ditt lokala fack eller ring ST Direkt på 0771-555 444.

Tänk på att anmäla dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen första dagen efter att din anställning avslutats om du inte hittat ett nytt jobb. Det är viktigt både för att skydda din sjukpenninggrundande inkomst om du skulle bli sjuk och för att du ska kunna söka ersättning från a-kassan.

Kan chefen tvinga mig att hoppa in på en ledig dag?

Ja, oftast. I de flesta centrala kollektivavtal står däremot att beordrat övertidsarbete i första hand ska göras av frivilliga. Vad som står i ditt lokala kollektivavtal kan också spela roll. Kolla med den som är fackligt förtroendevald på din arbetsplats om du är osäker på vad som gäller hos er!

Om du blir beordrad att jobba är det viktigt att fråga chefen om det handlar om beordran att arbeta övertid och villkoren för övertiden, exempelvis om du kommer att få kvalificerad övertidsersättning.