Nyheter

Nyheter

Efter förhandlingar med Arbetsgivarverket har OFR/S,P,O, med Fackförbundet ST i spetsen, lyckats anpassa åldersgränsen i de kollektivavtalade ersättningarna till den höjda åldersgränsen i det allmänna trygghetssystemet. För Fackförbundet ST innebär denna förhandlingsvinst att statligt anställda medlemmar kommer kunna ta del av kollektivavtalade ersättningar tills de fyller 66.

Planerna på att fasa ut tågvärdarna ombord på Stockholms pendeltåg har pausats tillfälligt. Nu hoppas huvudskyddsombudet Nuru Magram att arbetsgivaren och Trafiknämnden ska backa helt från beslutet och att lokförarna slipper det överhängande hotet om ensamarbete en gång för alla.

Fackförbundet ST har tillsammans med andra förbund skrivit under ett nytt centralt kollektivavtal för avtalsområdet Arbetsgivaralliansen Högskoleområde, där ett tiotal privata högskolor ingår. Avtalet är på tre år och utrymmet för löneutveckling kommer följa märket.

Äntligen är vår nya skyddsombudsutbildning här! Den är till för dig som är ny som skyddsombud eller vill fräscha upp dina kunskaper. Utbildningen är producerad i vårt nya pedagogiska format, vilket innebär att den är digital, interaktiv och lättnavigerad.