Nyheter

En ovanlig och dramatisk avtalsrörelse är slut. Här kommenterar Fackförbundet STs förhandlingsledare det nya spårtrafikavtalet – och besvikna reaktioner i frågan om ensamarbete.

Efter en helg av intensiva förhandlingar har vi nu äntligen gått i mål med ett nytt kollektivavtal för spårtrafikområdet. Tillsammans med de andra fackförbunden har vi stått enade mot arbetsgivarna och gemensamt drivit på för att få igenom våra viktigaste krav. Här är de viktigaste nyheterna.

Fackförbundet Sekos varslade strejk inom spårtrafikområdet skjuts upp till måndag 15.00. Samtidigt fortsätter förhandlingarna mellan oss och arbetsgivarna. Läs mer om nuläget och hur du som medlem i Fackförbundet ST påverkas.

Statsanställda födda mellan 1966 och 1987 kommer få en bättre ekonomi vid pension när förändringarna i tjänstepensionsavtalet, PA16, träder i kraft 2024. Framgångarna i de fackliga förhandlingarna säkrar bland annat att arbetsgivarna ska betala in upp till 1,5 % extra till pensionen – vilket kan ge ungefär 1 500 kronor mer i plånboken per månad.