Sektion ST inom Universitets-& Högskoleomr/Göteborgs universitet

Vi arbetar intensivt med förberedelser inför och löneförhandlingar så det kan tyvärr dröja innan vi kan svara på enskilda mejl. I brådskande fall vänligen mejla st@gu.se.

For information in English, please go to the following page

ST är fackförbundet för dig som valt att arbeta på statligt uppdrag. Vi är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med cirka 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter, verk, bolag, universitet och statligt finansierade stiftelser.
På Göteborgs universitet är vi cirka 1 100 medlemmar som arbetar inom alla olika yrkeskategorier, inklusive doktorander. Alla anställda är välkomna som medlemmar oavsett arbetsuppgifter, befattning och utbildning. Vi hjälper dig bland annat med att förhandla din lön, se till att du har en god arbetsmiljö och vi finns här för att stötta dig i frågor som rör din anställning.

Fackförbundet ST står för demokrati, rättvisa, humanism och solidaritet. Vi arbetar aktivt för att behålla och förbättra villkoren i arbetslivet, t.ex. vad gäller löner, inflytande, arbetsmiljö, bra ledarskap, jämställdhet och mångfald.
Fackförbundet ST är partipolitiskt obundet.

En del av innehållet på sidan är endast tillgängligt för inloggade medlemmar, så glöm inte att logga in med mobilt Bank-ID eller lösenord.
 

Detta kan ST inom Göteborgs universitet göra för dig!

Vi förhandlar din lön och bevakar dina rättigheter. Som medlem får du ökad trygghet i form av inkomstförsäkring, hjälp vid förhandling eller konflikt samt rådgivning. Vi arrangerar seminarier och evenemang och vi bjuder regelbundet in till Fika med facket, där du kan träffa oss. Dessutom får du tillgång till en rad olika förmåner och rabatter. Läs mer.
Vi vill att du som är anställd på Göteborgs universitet ska bli ST-medlem. Som ny medlem betalar du 0 kronor de första 3 månaderna därefter betalar du bara 50 kronor/månad i 3 månader. Som doktorand betalar du 80 kronor/månad hela anställningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Till Bli medlem

Nyheter

När är nya lönerna färdigförhandlade?

Nytt lokalt RALS-avtal klart!

Facket centralt för ökad jämställdhet

ST-nytt inom GU februari 2021

Kalender

27 Okt

Skyddsombudens dag

Datum: 
27 oktober 10.00 till 12.00
Adress: 
Plats: Webinar (Zoom)

Styrelsen

Madelen Hansson

Madelen Hansson

Vice ordförande
031-7861171
Peter Brandt

Peter Brandt

Ordförande
031-786 1169