test

Så vet du om det är dags att byta jobb

Det är helt naturligt att tycka att semestern är härligare än vardagen med jobb. Men om du har ett arbete som du trivs med så borde du ändå vara lite exalterad över att börja jobba igen. Om det inte alls känns bra så bör du göra något åt saken.

Få personlig rådgivning om ditt nästa steg i jobblivet

I ett rådgivande samtal med våra jobbexperter kan du få klarhet i hur du kan utvecklas på jobbet, ta nästa steg i karriären, slipa på dina ansökningshandlingar och förbereda dig för arbetsintervjun.

Att boka är enkelt och ingår kostnadsfritt i ditt medlemskap. Du kan använda alla tjänster hos Go Monday 1 gång per år. Obs! Du behöver logga in med BankID.  

Till mina sidor

Tyvärr är det många som inte gör någonting åt den här känslan, trots att de har den. Många ignorerar att man inte trivs speciellt bra på sitt jobb och låter tiden gå utan att man gör någonting.

Det är såklart tråkigt att man agerar så här och fler borde göra mer för att trivas på sina jobb. Annars ger det negativa effekter både på samhället och inte minst oss själva. 

Borde du ta nästa steg i yrkeslivet?

Att byta jobb när man inte trivs borde vara självklart, men det är kanske inte så lätt att komma fram till att det är just det man behöver göra.

Många gånger kan det också vara värt att se över om det behövs en förändring i din roll eller dina arbetsuppgifter. Det handlar inte alltid om att byta jobb helt och hållet.

Men för att lättare kunna reda ut tankarna så har du här några frågor som du kan ställa dig själv för att ta pulsen på dig själv och ditt jobb. 

  • Lär jag mig någonting fortfarande? 
  • Kan jag se framför mig att vara kvar på samma arbetsplats och i samma roll om två år?
  • Ger jag jobbet lika mycket energi nu som när jag började? 
  • När det uppstår ett motstånd i jobbet - är det en kul utmaning eller känns det bara tungt och jobbigt? 
  • Tror jag på organisationen jag jobbar på? Går det bra? 

Som medlem kan du få stöd i din yrkesutveckling

Beroende på hur du svarar på dessa frågor så bör du kunna få insikt i om det är dags för något nytt. I så fall så kan vi på vi hjälpa dig på flera olika sätt.

Vi vet att det är ett stort beslut som kan vara läskigt, svårt och energikrävande. Därför ingår karriärtjänster i ditt medlemskap. Hos oss får du det stöd du behöver för att ta nästa steg i jobblivet.

Till karriärtjänster

Artikeln är skriven i samarbete med GoMonday!