Fackförbundet ST fortsätter stötta utsatta i Ukraina

Publicerad: 2024-08-27

Nyhet För varje person som i våras svarade på Fackförbundet STs arbetsmiljöundersökning avsatte förbundet 1 krona till en insamling för att stötta utsatta människor i Ukraina. Det blev totalt 22 328 kronor som nu skänks till humanitärt arbete i Ukraina.

Fackförbundet ST har sedan länge ett samarbete med statsanställdas fackförbund i Ukraina. Tack vare insamlingen som skedde i samband med arbetsmiljöundersökningen kan vi ytterligare stötta utsatta fackliga kollegor och barn i Ukraina.

Med hjälp av de insamlade pengarna levererade våra fackliga partners humanitärt stöd i form av hygieniska produkter till fackligt aktiva som nu tjänstgör i landets försvar på olika sätt. 

Barn sitter runt ett bord och pysslar. De är i ett skyddsrum.

Inom ramen för initiativet Trade Union Lifeline genomförde våra fackliga kollegor också en resa till den krigsdrabbade stadens Kharkiv. I samband med den ukrainska påsken arrangerades en aktivitet för barn som i många fall upplevt traumatiska händelser. De fick måla teckningar till familjemedlemmar och fackligt aktiva som befinner sig vid frontlinjen i kriget. Barnen fick även påskgodis och målarböcker. Hela aktiviteten genomfördes i ett skyddsrum, eftersom det pågick bombningar av Kharkiv.

Vill du fortsätta stödja vårt arbete i Ukraina? Då kan du eller din sektion sätta in ett bidrag till Fackförbundet STs solidaritetsfond

Fackförbundet ST

Box 5308

102 47 Stockholm

Besök: Sturegatan 15

Telefon: 0771-555 444

E-post: st@st.org

Orgnr: 802003-2101

Följ oss