Det lokala hänger ihop med det globala. Och på många håll i världen är fackliga och mänskliga rättigheter långt ifrån självklara. Därför är Fackförbundet ST engagerade och står upp för fackliga rättigheter globalt.
På många håll i världen är fackliga och mänskliga rättigheter långt ifrån självklara. Varje år dödas och fängslas människor för sitt fackliga engagemang. Och för tjänstemän anställda i staten är det i många länder särskilt svårt att organisera sig. Därför är det viktigt att vi som fackförbund engagerar oss och står upp för fackliga rättigheter globalt.
Det lokala och det globala hänger ihop. Våra arbetsvillkor påverkas i allt högre grad av villkor och arbetsförhållanden i andra länder. Beslut fattas över landsgränser och internationellt samarbete behövs för att säkerställa det fackliga inflytandet.
ST deltar som förbund i det globala fackliga arbetet på flera sätt. Genom ett aktivt påverkansarbete i EU, välfungerande utvecklingsprojekt och samarbete med nordiska, europeiska och globala federationer.
Tillsammans med andra svenska och globala förbund agerar vi också mot kränkningar av fackliga rättigheter genom upprop och protestbrev.
Fackförbundet STs internationella utbildning ger dig ökade kunskaper om fackets roll för att försvara värdiga arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i arbetslivet runtom i världen.
Broschyren sammanfattar Fackförbundets ST:s internationella påverkans- och solidaritetsarbete och inkluderar beskrivning av hur förbundet arbetar med internationella utvecklingsprojekt i Ukraina, Mellanöstern, Nordafrika och Västafrika.
Den beskriver också vårt arbete i EU, hur vi jobbar med Public Services International (PSI), ST:s internationella solidaritetsfond och tar upp ILO:s roll för att stärka arbetsvillkor runtom i världen.
Broschyren ger en heltäckande bild av hur ST arbetar för att förbättra arbetsvillkor för arbetstagare i olika delar av världen genom långsiktiga samarbeten med olika internationella partners.