Studenter

Medlemskap för studenter

Fackförbundet ST förbereder dig som student på en karriär i staten. Vi är experter på jobbmöjligheterna inom statlig sektor och kan hjälpa dig att hitta ditt drömjobb och att få koll på arbetsvillkoren.

Bli medlem - nu helt gratis!

Studentmedlemskapet är kostnadsfritt. Alla som studerar en eftergymnasial utbildning som varar minst 3 månader kan bli medlem i ST Student.

BLI MEDLEM HÄR

Varför ska du vara med i facket som student?

Du får:

  • Kvalificerad rådgivning kring jobbsök, arbetsvillkor och karriär medan du studerar
  • Möjlighet att knyta kontakter på våra olika evenemang, föreläsningar och arbetsplatsbesök
  • Branschinformation från den statliga sektorn så du är uppdaterad

 

Följ oss!

STs blogg Hej jobbet! riktar sig till dig som är nyfiken på att jobba inom statlig sektor. 

Om du vill ha kontinuerliga uppdateringar och information som rör dig studentmedlem så kan du även följa oss på vår facebook-sida

Efter examen

I staten finns många spännande jobb för dig som är ung och välutbildad med samhällsengagemang. Och det är inte vilka jobb som helst – de handlar om att styra och utveckla Sverige.

När du börjar jobba finns ST till hands på de allra flesta statliga arbetsplatser för att ge dig den vägledning och det stöd du behöver för att växa, trivas och gå framåt i din yrkesroll. 

Som yrkesverksam medlem ingår även vår förmånliga inkomstförsäkring och förhandlingsstöd om du skulle råka illa ut på jobbet, samt alla dina andra förmåner.

Upp till fem år efter din examen kan du välja att bli yrkesverksam medlem i ST och endast betala 100 kr för hela ditt första medlemsår.