Så avslutar du ditt medlemskap

Publicerad: 2022-10-14

|Uppdaterad: 2023-02-23

Vi hoppas att du är nöjd med ditt medlemskap och de förmåner, tjänster och stöd som vi erbjuder. Här berättar vi hur det går till om du trots allt vill begära utträde ur Fackförbundet ST.

Hur går det till?

 • Ring oss på telefonnummer 08-790 52 21 så hjälper vi dig att avsluta ditt medlemskap.
 • Vi har öppet alla vardagar 8:30-16:30. Dagen före röd dag/helgdag har vi öppet 08:30-12:30. Obs! Vi hanterar inga utträden via e-post.
 • Utträden kan enligt stadgarna ta upp till 3 månader.

  Utträde ur STs a-kassa måste göras separat

  Fackförbundet ST och STs a-kassa är olika organisationer. Därför behöver du göra en separat utträdesansökan till a-kassan om du vill gå ur den också. Mer information finns på stsakassa.se.  Om du byter bransch - stanna gärna inom TCO

  Har du fått nytt jobb i en annan sektor? Då kan du enkelt byta till något av våra systerförbund i TCO och på så sätt även i många fall behålla din kvalificeringstid i inkomstförsäkringen.

  Det är viktigt att vara korrekt organiserad, det vill säga medlem i ett förbund som är kollektivavtalstecknare på arbetsplatsen. 

  Fackförbundet ST ingår i TCO som är en centralorganisation för 12 fackförbund med totalt 1,2 miljoner medlemmar. 

  Om du inte är nöjd med ST - berätta varför!

  Är du inte nöjd med ditt medlemskap, eller med det bemötande du fått vill vi gärna att du hör av dig till oss och berättar. Ring ST Direkt på 0771-555 444 så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

  Tänk också på att det är medlemmarna som är facket och tillsammans skapar verksamheten. Du som medlem kan påverka hur ST jobbar och vilka frågor vi driver. Till exempel genom att motionera till ST eller engagera dig på arbetsplatsen.

  Om du går i pension - behåll dina förmåner för endast 340 kr/år

  När du går i pension kan du bli pensionärsmedlem och på så sätt behålla dina förmåner och försäkringar. Det kostar 340 kronor per år. Meddela medlemsregistret om du vill ändra ditt medlemskap till pensionärsmedlemskap.