Hoppa över menyn och gå direkt till innehåller
Hej! Vem är du?
Vår webbplats använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök. Genom att använda webbplatsen accepterar du dessa cookies.
Bli medlem

Bli medlem

Beräkna din medlemsavgift
Personlig information
Svenska postnummer ska anges med fem siffror. Du ska inte fylla i din ort.

Rabatt för nya ST-medlemmar. Under dina första tre månader som medlem i Fackförbundet ST bjuder vi på medlemsavgiften. Under de följande sex månaderna betalar du endast 50 kronor per månad. Därefter betalar du ordinarie förbundsavgift som baseras på din månadsinkomst före skatt. OBS! Erbjudandet gäller inte för dig som varit medlem i ST de senaste 18 månaderna.

Medlemsavgift. Medlemsavgifter (till förbundet, avdelning, sektion och klubb) inbetalas på det sätt som förbundsstyrelsen beslutar. Detta innebär att inbetalning av medlemsavgift vanligtvis sker via löneavdrag. Om detta inte är möjligt på din arbetsplats, sker inbetalningen via utsänt inbetalningskort eller bankernas autogiro. Se aktuella medlemsavgifter här. 

Inkomstförsäkring. Som medlem i Fackförbundet ST omfattas du av en inkomstförsäkring, som ger dig ekonomisk trygghet vid arbetslöshet. För att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen måste du vara ansluten till en a-kassa. Mer information om försäkringen och de fullständiga försäkringsvillkoren hittar du på Bliwas webbplats www.bliwa.se/st.

Försäkringar. När du blir medlem i ST får du ett personligt försäkringsskydd kostnadsfritt i tre månader genom Trygg-Hansa. Det som ingår är olycksfallsförsäkring, livförsäkring, sjukkapitalförsäkring (trygghet om du blir långvarigt sjuk) och händelseförsäkring (för vissa diagnoser). Om du är under 55 år får du dessutom en sjukförsäkring. Du kan också teckna samma försäkringar för den du bor med, och en barnförsäkring för dina barn helt kostnadsfritt. Innan de tre månaderna är slut får du ett brev från Trygg-Hansa där du erbjuds att fortsätta med försäkringarna till medlemspris. Då kan du ta ställning till vilket skydd du behöver utifrån din livssituation. Vid frågor om försäkringarna, kontakta Trygg-Hansa tel. 0771-111 658.  

Personuppgifter. ST är enligt Personuppgiftslagen ansvarig för hanteringen av de personuppgifter som lämnas i denna medlemsansökan. ST kommer att använda sig av uppgifterna för att kunna tillvarata dina intressen rörande anställnings- och avlöningsvillkor, arbetsrätten samt de övriga skyldigheter som ST enligt stadgarna har gentemot dig som medlem. För dessa ändamål kan uppgifter även komma att lämnas till annan, såsom exempelvis vid administration av gruppförsäkringar m.m. I de fall laglig skyldighet därtill föreligger kan uppgifter komma att lämnas till exempelvis skattemyndighet.

Genom att bli medlem samtycker du även till att ST kan komma att använda dina uppgifter för att genomföra analyser samt marknadsföring av STs aktiviteter och erbjudanden. ST kommer inte att sälja vidare dina uppgifter till tredje part. Marknadsföring kan ske via post, telefon, e-post, SMS samt andra digitala kanaler. Alla medlemmar har rätt att skriftligen och utan kostnad återkalla samtycket till marknadsföring, begära ett registerutdrag eller en rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Detta görs genom att du kontaktar STs kansli via medlem@st.org.

ST är angelägen om att de personuppgifter som behandlas är riktiga. ST behöver därför ta del av ditt personnummer för uppdatering av adressregister och kontakt med skatteverket. Ditt personnummer är den enda garantin för att värdehandlingar som exempelvis försäkringsbevis inte hamnar i fel händer. För att kunna ge dig som medlem bästa möjliga information om andra fackliga aktiviteter och tjänster är det viktigt att du meddelar ST andra eventuella adressförändringar, som exempelvis nytt mobiltelefonnummer eller mejladress.

Om du avbryter din medlemsansökan. I samband med att du påbörjar att fylla in din ansökan sparas informationen i våra system under en tidsperiod. Väljer du att själv avbryta ansökan alternativt att något blir fel med ansökningen används inte informationen för registreringen men uppgifterna kan komma att användas för att ST vid behov kontakta dig för att klargöra om du med påbörjad ansökan haft för avsikt att bli medlem i ST eller inte.

Utträde. Utträde ur ST kan enligt stadgarna ta upp till 3 månader. Läs mer om utträde här.

Vad kostar det?

Ange typ av medlemskap och inkomst.

Just nu är de 3 första månaderna gratis!

Vad får jag?

Du får bland mycket annat:

  • Juridisk experthjälp
  • Facklig rådgivning
  • Förmånliga försäkringar

Mer om våra förmåner