Glada kollegor som pratar

Tre tips inför utvecklingssamtalet

För att göra det bästa av ditt utvecklingssamtal är det viktigt att komma förberedd. Här är jobbexperternas tre bästa tips på vad du bör tänka på i förväg.

Vill du ha personlig hjälp med att förbereda ditt utvecklingsamtal?

Ta hjälp av en jobbexpert inför ditt kommande utvecklingssamtal. Du får ett bollplank angående din professionella utveckling så att du kan komma väl förberedd till årets viktigaste samtal med din chef. Tjänsten ingår kostnadsfritt i ditt medlemskap och du beställer online (ordinarie pris 600 kr).

Boka samtal

Utvecklingssamtal och lönesamtal hålls ibland i nära anslutning till varandra och hänger på sätt och vis ihop. Samtidigt skiljer de sig åt. Under lönesamtalet ska fokus vara på just lön och att du får rätt betalt för det jobb du gör. Utvecklingssamtalet handlar snarare om att se hur du kan utvecklas vidare i förhållande till verksamhetens behov.

Helst ska din och verksamhetens utveckling vara något som du och din chef pratar om kontinuerligt under året. Men utvecklingssamtalet är en möjlighet att jobba mer strukturerat med frågorna. Se samtalet som ett tillfälle att prata med din chef om dina intressen och vad som kan bli bättre. Det kan handla om arbetsuppgifter, kompetensutveckling, arbetsmiljö eller hur ni samarbetar på jobbet.

Att säga att du gärna vill gå en kurs är bra. Men att säga vad du behöver lära dig, visa några alternativa sätt du kan göra det på och presentera vad det kommer att leda till fungerar mycket bättre om du vill få igenom det

Som medlem i Fackförbundet ST har du tillgång till kostnadsfri rådgivning om din utveckling på jobbet via vår samarbetspartner Go Monday. Här är deras jobbexperters tre viktigaste råd för att komma förberedd till utvecklingssamtalet nu i vår.

1. Ha en egen agenda

Utvecklingssamtalet kan ha olika former beroende på vad du jobbar med, hur arbetsplatsens verksamhet ser ut och vilka de största utmaningarna är just nu. Genom att komma förberedd till samtalet kan du bättre föra en egen linje. Det ökar markant dina chanser att få den utveckling som du själv mår bäst av.

För att förbereda dig kan du fokusera på två centrala frågeställningar:

Hur kan du utvecklas och bli bättre i din roll?

Reflektera över vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra. Tänk igenom och anteckna om något förändrats under det senaste året eller om något nytt är på gång under året som kommer. Är det något område du skulle vilja lära dig mer av? Finns det behov av att gå en kurs, göra studiebesök hos andra organisationer, eller på något annat sätt lära dig mer eller växa i din roll? Var ser du dig själv om några år? Kanske handlar det om nya arbetsuppgifter du gärna vill ha, mer ansvar eller en helt ny roll.

Vad kan bli bättre på avdelningen?

Skriv ner några punkter om vad du tycker fungerar bra och mindre bra i verksamheten. Är det något som stör eller försvårar arbetet? Hur skulle det kunna fungera bättre?

När du tänkt igenom de här frågorna, skriv ner två eller tre egna förslag. Att säga att du gärna vill gå en kurs är bra. Men att säga vad du behöver lära dig, visa några alternativa sätt du kan göra det på och presentera vad det kommer att leda till fungerar mycket bättre om du vill få igenom det.

2. Utgå från verksamhetens behov

Det är både dina och verksamhetens intressen som tillsammans ska styra hur du utvecklas. Det blir som bäst när både medarbetare och organisation kan växa tillsammans. 
Ta därför en stund och tänk igenom vad du vet om verksamhetens mål och utmaningar. Vilka förändringar står ni inför? Vart är verksamheten på väg?

Under utvecklingssamtalet kan du relatera din egen insats och hur du vill utvecklas till verksamhetens behov. Om du till exempel vet att ni står inför stora utmaningar, använd samtalet till att prata om vilken roll du helst vill ta i detta och vart du ser att det leder dig.

3. Bolla med en expert

Som medlem kan du kostnadsfritt prata med en av Go Mondays experter inför ditt kommande utvecklingssamtal. Du får möjlighet att prata med en utomstående person och hjälp att reda ut tankarna eller bli tydligare med vad du vill. Oavsett var du befinner dig i ditt jobbliv är det bra att ta chansen att bolla med någon utomstående om vad du kan lyfta fram i ditt utvecklingssamtal. Du beställer ett samtal snabbt och lätt online och kan för det mesta prata med någon redan inom några dagar.

Boka här

Vill du ha ännu fler tips inför utvecklingssamtalet? Lyssna gärna på det här avsnittet av podcasten Jobbet & livet.