Medlemsförmåner

Allt det här får du som medlem i ST.

Du får hjälp att förhandla

Vi kan dina rättigheter och hjälper dig att förhandla med din arbetsgivare. Vi hjälper dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller om du inte får ut din lön. 

Du får råd och stöd

Det är inte alltid lätt att hålla koll på sina rättigheter och skyldigheter. Vi gör det åt dig. Vi finns på de flesta arbetsplatser. Där kan du prata med oss direkt. Du kan också ringa oss och ställa frågor. Ring till 0771-555 444.

Du får inkomstförsäkring

Om du sägs upp från ditt jobb är det bra att ha en så kallad inkomstförsäkring. Blir du arbetslös kan du få pengar från a-kassan så du klarar dig tills du hittar ett nytt jobb. Men har du en inkomstförsäkring får du extra betalt. Inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap. Men du behöver vara medlem i a-kassan för att kunna få inkomstförsäkring. 

Du får stöd inför lönesamtalet

Det kan vara svårt att veta hur mycket du borde få i lön. Du kan prata med oss och vi kan hjälpa dig innan du ska ha lönesamtal med chefen. 

Du får möjlighet att påverka

Utan medlemmar finns inte Fackförbundet ST. Det är medlemmarna som är förbundet. Du som medlem får tycka till om vad ST ska göra och tycka. Du kan välja att engagera dig hur mycket eller lite du själv vill. 

Du får hjälp med din karriär

Du får hjälp med ditt cv och personliga brev. Du får också hjälp med din profil på Linkedin och att förbereda dig inför jobbintervju. 

Du får försäkringar

Som ny medlem får du en livförsäkring och en olycksfallsförsäkring gratis i tre månader. Om du är under 55 år får du också en sjukförsäkring gratis i tre månader. 

Du får rabatter

Som medlem har du rabatter på till exempel lån, tidningar, böcker, resor och hotell. 

Du får tidningen Publikt

STs tidning heter Publikt. Den får du hemskickad till dig 15 gånger per år. I tidningen kan du läsa mer om statliga arbetsplatser, jobb och karriär.