Kvinna som arbetar i soffan

Fyra tips för fackligt arbete på distans

Trots att vardagen ser annorlunda ut just nu finns det många sätt att hålla liv i det fackliga arbetet. Här är fyra tips för dig som är förtroendevald.

Fortsätt håll kontakt med medlemmarna!

Det behöver inte vara svårt – ett kort mail då och då räcker ofta långt.

  • Ha gärna ett kom ihåg-dokument och fyll på allt eftersom. Det kan vara några rader om vad som hänt kring en viss fråga på arbetsplatsen eller hur ni påverkat arbetsgivaren i en riktning som medlemmarna velat se. Kom ihåg att också små segrar är värda att dela med sig av och att du som förtroendevald ofta vet mer än dina arbetskamrater – det är lätt att bli hemmablind när man själv tar del av mycket information.

Prova att hålla medlemsmöten digitalt!

För många av oss har digitala möten blivit det nya vanliga. Prova att använda tekniken också för medlemsmöten! Hellre enkelt och ganska kort som går att genomföra ofta än sådant som kräver mycket planering. Här är några tips:

  • Samla medlemmar och de som är nyfikna på en lunch eller fika, precis som vanligt fast via Skype eller liknande. Använd gärna rundor och låt deltagarna begära ordet i chatten.
  • Berätta i inbjudan om det är ett informationsmöte där deltagarna mest behöver lyssna (och kan äta samtidigt!) eller om det är ”bara” en fika tillsammans.
  • Testa att ha en frågestund! Om deltagarna får skicka in frågorna innan så kan du som förtroendevald förbereda åtminstone delar av samtalet. Kanske kan ni till och med spela in och skicka ut till alla medlemmar efteråt?

Läs gärna mer om hur du kan tänka kring möten här – de flesta tips för fysiska möten gäller också för digitala.

Det går att värva också på distans!

Just nu inser många värdet av ett fackligt medlemskap – ta tillvara på det! Här är några värvningstips i distanstider:

  • Ring upp nyanställda arbetskamrater och berätta om den trygghet och de förmåner som ett medlemskap innebär och vilken roll facket spelar i oroliga tider.
  • Bjud in till digital fika för alla på arbetsplatsen – varför inte passa på att fråga kollegorna hur arbetsmiljön fungerar just nu?
  • Peppa arbetskamraterna med ett digitalt musikquiz eller någon annan kul aktivitet!

Ny styrelse? Glöm inte bort att lära känna varandra!

Som ny styrelse är det lätt hänt att dyka rakt in i punkter som behöver avhandlas och att glömma bort mjukare värden – särskilt nu när många av oss jobbar hemifrån. Här är några tips:

  • Boka in regelbundna incheckningar – kanske en digital fika med jämna mellanrum – där det finns utrymme för både formella och informella frågor.
  • Inled styrelsemöten med en runda där alla ges möjlighet att berätta något.
  • Skapa en chatt eller liknande där ni kan diskutera stort och smått mellan träffarna – det här kan vara särskilt viktigt i styrelser där en eller flera arbetar fackligt på heltid och står utanför arbetsplatsens digitala gemenskap.

Har du frågor om att komma igång som styrelse? Eller har ni testat ett bra arbetssätt som ni vill berätta om? Hör gärna av dig till engagemang@st.org. Här på st.org kan du också läsa mer om hur ni som styrelse kan lägga upp er planering och om att arbeta målstyrt.