Behåll dina förmåner som pensionärsmedlem

Stanna kvar som pensionärsmedlem

När du går i pension har du möjlighet att fortsätta som pensionärsmedlem. För bara 300 kronor per år behåller du alla dina medlemsrabatter, till exempel på resor och försäkringar.

Du kan bli pensionärsmedlem i Fackförbundet ST från det att du helt slutat arbeta. För att kunna bli pensionärsmedlem behöver du i dag vara yrkesverksam medlem.

Hör av dig till oss när du slutat arbeta

Fackförbundet ST får inte automatiskt uppgifter om att du går i pension. Därför är det viktigt att du själv meddelar detta till vårt medlemsregister. Ring 0771-555 444 (knappval 3) eller maila till medlem@st.org.

Så påverkas innehållet i ditt medlemskap

Som pensionärsmedlem har du fortsatt tillgång till alla medlemsrabatter. Du får också i fortsättningen tidningen Publikt hem i brevlådan.

Eftersom vårt pensionärsmedlemskap är anpassat för dig som slutat arbeta ingår inte rätt till fackligt stöd på jobbet, rättshjälp eller inkomstförsäkring. Som pensionärsmedlem kan du inte ha förtroendeuppdrag i Fackförbundet ST.

Har du fortsatt jobba efter pensionen?

En del väljer att fortsätta arbeta också efter pensionen. Eftersom medlemsavgiften beräknas utifrån din lön kan den bli lägre när du går ner i tid. Ring oss på 0771-555 444 eller maila till medlem@st.org om du arbetar mindre än tidigare.