Fackförbundet för dig inom Polisen

Fackförbundet ST är facket för dig som är civilanställd inom Polisen. Vi finns över hela landet - nära våra medlemmar och för våra medlemmar.

Bli medlem i Fackförbundet ST

Fackförbundet ST organiserar alla som jobbar inom Polisen. Oavsett tjänstetitel, arbetsuppgifter och utbildning - ST välkomnar alla som medlemmar.

Vi är övertygade om att alla anställda tjänar på att vara medlemmar i samma fackförbund istället för att dela upp sig i olika yrkesförbund.

Bli medlem

ST inom Polisen

ST inom Polisen finns över hela landet. Vi förhandlar och bevakar våra medlemmars intressen.

Några av de frågor vi jobbar med är:

 • Ett hållbart arbetsliv
 • Inkludering och mångfald
 • En god löneutveckling
 • Missbruk av visstidsanställningar ska upphöra
Till avdelningssidan

Just nu! 3 månader gratis

Bli medlem idag så bjuder vi på de tre första månadsavgifterna!*

Välkommen som medlem i ST inom Polisen!

*Erbjudandet gäller yrkesverksamma medlemmar som ej varit medlem i ST de senaste 18 månaderna. 

Bli medlem

Som medlem i ST får du allt det här!

 • Förhandlingshjälp: ST kan dina rättigheter och företräder dig om du till exempel blir uppsagd, diskriminerad eller inte får ut din lön.
 • Facklig rådgivning: När du har funderingar om din anställning, lön eller dina villkor är det viktigt med ett fack som är lätta att komma i kontakt med. För snabba svar kan du bland annat ringa eller mejla ST Direkt varje vardag.
 • Inkomstförsäkring: Om du sägs upp innebär vår inkomstförsäkring att tillvaron blir lite lättare och inkomstbortfallet mindre. Du kan maximalt få upp till 80 procent av lönen i 150 dagar. Glöm inte att komplettera med a-kassa!
 • Lönerådgivning: Våra lönerådgivare coachar dig inför lönesamtalet och hjälper dig att få en bild av löneläget på din arbetsplats. 
 • Karriärtjänster: Våra karriärcoacher kan agera bollplank när du har funderingar kring nästa steg i karriären och våra CV-granskare hjälper dig att lyfta dig själv på bästa sätt i ditt CV.
 • Försäkringar: Som ny medlem i Fackförbundet ST ansluts du automatiskt till bland annat livförsäkring, olycksfallsförsäkring och sjukförsäkring. Försäkringarna ingår utan kostnad i tre månader, sedan får du själv ta ställning till om du vill behålla dem till ett förmånligt medlemspris. 

Och mycket mer!

alla förmåner
”Fackförbundet ST är det givna valet på en statlig arbetsplats!”
Johanna Olseryd,
Utredare på Brottsförebyggande Rådet

Kort om Fackförbundet ST

ST organiserar alla som arbetar på statliga myndigheter och verk, bolag med staligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. Som det enda facket som uteslutande organiserar alla på statligt uppdrag har vi en unik kunskap om hur det är att arbeta på samhällets och medborgarnas uppdrag.

ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. När vi tar ställning i politiska frågor gör vi det utifrån medlemmars intressen och i syfte att förbättra medlemmars villkor – aldrig utifrån partipolitisk grund.

Bli medlem

Det här gör ST för dig

 • Förhandlar, bland annat för bättre lön och villkor
 • Erbjuder juridisk expertis inom arbetsrätt
 • Arrangerar fackliga utbildningar, event och nätverksträffar
 • Ger råd, stöd och vägledning på arbetsplatsen
 • Påverkar politiker i syfte att förbättra förutsättningarna på din arbetsplats
 • Stödjer yrkesmässig utveckling, bland annat genom professionella karriärcoacher
 • Erbjuder förmånliga försäkringar och medlemslån för dig och familj

Har du frågor om medlemskap i Fackförbundet ST?

Ring våra kunniga rådgivare på ST Direkt på:

0771-555 444

Vill du byta från ett annat fackförbund?

Om du idag är medlem i fackförbunden Unionen eller Vision, men har börjat jobba inom STs område, kan vi hjälpa dig med övergången.

Ange i din ansökan vilket fackförbund du är med i så ordnar vi med utträdet.

Är du medlem i ett annat fackförbund så kontaktar du dem för att träda ur.

byt till ST

Vad är ett fackförbund?

Ett fackförbund är en organisation som utgörs av anställda på en arbetsplats eller inom ett yrke som har gått ihop för att förbättra sin arbetssituation. Ett fackförbund kan hjälpa dig om du har frågor om ditt jobb eller behöver hjälp på jobbet. 

Ett fackförbund är en demokratisk organisation. Det betyder att medlemmarna väljer vilka som ska föra deras talan. Alla har möjlighet att tycka till om vad fackförbundet ska tycka och göra.