Pappa och son planterar krukväxt

Förmånliga försäkringar

Som medlem i Fackförbundet ST får du ett erbjudande som har tagits fram i samarbete med Folksam. Medlemsförsäkringarna är skräddarsydda för dig, innehåller mer och har ett lägre pris än om du skulle skaffa dem på egen hand.

Boka rådgivning med Folksam

Nu kan du få rådgivning digitalt direkt med Folksam. Ett enkelt sätt för dig att få snabba svar på dina frågor kring din försäkring och trygghet. Samtalet tar ungefär 1 timme och det är helt kostnadsfritt för dig som är medlem i Fackförbundet ST.

Som ny yrkesverksam medlem eller doktorandmedlem ansluts du automatiskt till ett personförsäkringspaket som ingår utan extra kostnad i tre månader. 

Till Folksams sida för ST-medlemmar

Förbättrat skydd mot våld i nära relationer i hemförsäkringen

Skyddet i Folksams hemförsäkring förbättras genom att även innefatta ett ekonomiskt stöd för att täcka akuta merkostnader för skyddsboende eller resor om du tvingas fly ert gemensamma hem. 

Stödet omfattar även dig som utsätts för upprepat våld i hemmet genom att lämna överfallsersättning vid grov frids- och grov kvinnofridskränkning. Skyddet är till för alla utsatta personer i ett hushåll. 

Läs mer om vad skyddet omfattar hos Folksam.

Till Folksam

Gratis försäkringar i 3 månader 

Försäkringarna gäller från din första dag som medlem. När du blir medlem ansluts automatiskt till följande försäkringar hos Folksam:

  • Olycksfallsförsäkring
  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring
  • Diagnosförsäkring (händelseförsäkring)
  • Sjukkapitalförsäkring (om du är under 60 år)

Försäkringarna ingår utan extra kostnad i tre månader. Du kommer under den perioden att få ett brev från Folksam med erbjudande om att fortsätta med försäkringarna till medlemspris. Du får dessutom 10 % rabatt på många försäkringar när du samlar flera hos Folksam. 

Trygghet för dina barn

Som medlem i ST har du möjlighet att teckna Medlemsbarn - en bra barnförsäkring med mycket innehåll. Du behöver inte svara på några frågor om barnets hälsa när du tecknar försäkringen. I försäkringen ingår bland annat:

  • Tillgång till Familjestöd Direkt – ett samtalsstöd om barn och familjeliv
  • Försäkringen gäller dygnet runt – både vid sjukdom och olycksfall
  • Premiebefrielse vid arbetslöshet
  • Pris: från 152 kr/månad

Är du student?

För dig som studerar har vi ett särskilt framtaget försäkringserbjudande. Ditt starterbjudande innehåller fyra försäkringar som ger ekonomiskt skydd om du drabbas av en sjukdom, ett olycksfall eller om en nära anhörig till dig avlider.

Dessa försäkringar får du utan kostnad de första tre månaderna som du är medlem. Om du sedan vill behålla dem så får du ett förmånligt pris. Du kan även teckna en specialanpassad hemförsäkring till en förmånligt pris som innehåller ett utökat reseskydd.

Läs mer om ditt försäkringar för dig som är student här

Försäkringar för dig som är pensionär

Du går in i pensionärsförsäkringarna per automatik när du nått slutåldern på 67 år i din vanliga gruppförsäkring, men du kan även teckna försäkringarna vid ett senare tillfälle.

Livförsäkring senior kan tecknas innan du fyllt 71 år och gäller till 85 års ålder. Sjukdom 60+ kan tecknas innan du fyllt 74 år och gäller till 85 års ålder. Olycksfall senior kan du teckna oavsett ålder.

Observera att du behöver vara pensionärsmedlem för att kunna teckna dessa försäkringar.
 

Inkomstförsäkring ingår också i ditt medlemskap

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap och kompletterar a-kassan. I ditt medlemskap ingår dessutom en inkomstförsäkring. Läs mer om hur inkomstförsäkringen fungerar här.