Josefin står med skylt med motivering

Hon blev årets värvare

Nyhet
På STs förbundsstämma den 23 – 24 maj korades för första gången vinnaren av priset årets värvare. Vinnaren heter Josefin Eriksson och kommer från ST inom CSN. Att vara tillgänglig och aktiv på arbetsplatsen samt våga ta obekväma samtal med cheferna är nycklar till ett lyckat fackligt arbete menar hon.

Josefin har varit arbetsplatsombud på CSN i Göteborg i drygt tre år. I sitt tacktal berättar hon att vara tillgänglig varit en av nycklarna till att hon lyckats så bra med värvningen på arbetsplatsen.

- Jag försöker finnas tillgänglig för medlemmarna och svara på deras frågor när de har olika funderingar. Det är inte bara medlemmar utan även många som inte är medlemmar i ST som kommer och ställer frågor om fackliga problem, då försöker jag ta tillfället i akt och värva över dem, och jag lyckas väl ibland i alla fall!

Att vara förtroendevald kan vara utmanande, men Josefin har stort stöd från sina kollegor. Hon fortsätter:

- Det är ju inte alltid lätt att ta hand om alla saker som kan komma upp på arbetsplatsen och det kan ibland kännas lite ensamt och tungt att rådda i allt men där tycker jag att det är en så fin gemenskap inom ST, framförallt inom ST inom CSN, där har vi många andra förtroendevalda som jag kan vända mig till. 

Att synas och vara aktiv på arbetsplatsen är också något Josefin menar är viktigt för både nya och gamla medlemmar.

- Jag försöker visa på att ST är det fackförbundet som faktiskt kan få saker att hända. Jag försöker även ta upp lite mer obekväma frågor med cheferna och försöker påvisa saker som behöver rättas till. Och det kanske inte är något som alltid uppskattas av cheferna men däremot av medlemmarna.

Josefin avslutar sitt tack-tal med en hyllning till de egna medlemmarna på CSN.

- Jag har väldigt fina medlemmar, de visar mycket uppskattning och det känns roligt att känna att de uppskattar det jag gör. För det är ju det som gör att jag känner att jag vill fortsätta!