Ballonger hängande på kontorsstol

10 tips för ett roligare jobbliv

Nyhet
I vårt förra medlemsbrev arrangerade vi en tävling där vi frågade vad ni gjorde för att ha kul på jobbet. Tack för alla era roliga tips! Här är de vinnande bidragen som du kanske kan ta med som inspiration till din arbetsplats.

”Vi klär ut oss till skogshuggare” av Agneta

Vi har "temafredagar" ca 1 gång per månad, och klär då ut oss till ett förutbestämt tema. Hittills har vi haft 70-tal, 80-tal och skogshuggare. Jättekul tycker vi som klär ut oss (all-in eller en liten detalj på temat bara). Och de som inte vill klä ut sig alls, verkar ha kul ändå genom att bara titta på oss som gör det!

Vi undviker naturligtvis att ha ett tema som någon kan ta illa upp av, t ex kulturella eller religiösa grupper! Pyntar dessutom i personalrummet vid speciella högtider och har med oss snacks eller bakverk som hör till, t ex halloween, påsk och jul.

Känns kul att höra de uppskattande kommentarerna också, även om inte alla engagerar sig i bakandet... :-)

”Prata INTE jobb på fikat” av Linda

Vi anordnar personalfesten och pratar INTE jobb på fikaraster/lunchen.

”Spelar ukulele” av Malin

Jag har en påhittig, glad kollega som kommer på olika saker som piggar upp. Just nu lär vi oss att spela ukulele under korta pausar på jobbet. Det gör att jag helt släpper tankarna kring jobb för en stund.

”Firar jul i oktober!” av Sussi

Jag bjuder på mig själv och bidrar med ideer och som tur är så har jag kollegor som hakar på. Jag började ett nytt jobb i april 2018 och sedan dess har vi haft: Högtidlig invigning med bandklippning och bubbledricka när vi adm flytta till nya kontor.

Vi har haft Halloweenfirande med skrämmande fika. Vi planerar för Julmustprovning vid första advent och luciafirande med robotar som luciatåg vid lucia. Den 30 okt firar vi att det nästan är jul (24 DECimalen är lika med 30 OKTalen hade någon klok person räknat ut) med klädda julgranar i korridoren och i fikarummet.

Sen runt jul så dekorerar datateknikerna sin korridor i full julutstyrsel och spelar julmusik hela december. Finns bara viljan så går det att ha kul på jobbet och Stämning på detta nya jobb är jättebra så jag ler mest hela tiden medan jag är på jobbet. 

”Överraskning i kopieringsrummet” av Heléne

Vi har frivillig gemensam lunch en gång i månaden, spontana filmkvällar, lite godis och frukt oväntat vid kopieringsapparaten där det också finns en Rolig Tavla med seriestrippar och annat kul.

”Hattfredagar” av Christina

Temafredagar: exempelvis hattfredag (alla medarbetare arbetar i hatt), festfredag (alla medarbetare arbetar i festkläder) osv.

”Skriver snälla anonyma lappar” av Gunilla

Då och då lägger jag en anonym lapp på någon kollegas bord där jag skrivit exempelvis "du har ett vackert leende - det gör mig glad!" eller" du är jätteduktig på..." eller "tack för att du finns och lyssnar så bra på alla!". Det brukar vara uppskattat att få sådana lappar, och det är väldigt roligt att gå bland kollegorna och höra dem gissa vem som har lagt den där. Än så länge så har jag klarat mig undan upptäckt :)

”Fredagsdisco” av Minna

Vi har fredagsdisco. Vi samlas och dansar under en kvart, varje gång är det nytt tema.
Förutom de uppenbara tiotals tema (-70, -80, -90) har vi haft kontorsstolstema, Ronja Rövardotter tema, Gympatema, finskt discotema, obskyra solon tema.

Älskar mina kollegor på Informationsförvaltningssektionen. Kloka, varma, erfarna, roliga och så UNDERBARA.

”Inkluderande pingis” av Ingrid

Vi spelar pingis! Ett litet pingisbord och dagliga rundpingisomgångar har fått oss att ha ännu roligare tillsammans och gör så att vi umgås även med kollegor som vi normalt inte arbetar så mycket ihop med. Särskilt viktigt eftersom vi har döva kollegor - när man spelar pingis kan man umgås även om inte alla kan teckenspråk.

”Lägger pussel på fikat” av Jeanette

På fikarasten har vi börjat lägga pussel och det är något som gör mig avkopplad och blir ett glatt samtalsämne för alla.