Värva olika målgrupper

För att lyckas med värvning är det viktigt att anpassa argument och metod utifrån den du pratar med.

Alla på din arbetsplats kan vara med i Fackförbundet ST, men varför man väljer att gå med kan skilja sig. Vi har sammanställt tips på vad du kan tänka på när du kommer i kontakt med olika målgrupper på arbetsplatsen.

Kom ihåg att alltid börja med att fråga om personen undrar någonting om facket och avsluta med att fråga om hen vill bli medlem! 

Värva nyanställda

När det kommer nyanställda till arbetsplatsen är det viktigt att prata med dem om ST och fråga om de vill bli medlem. Vi har tagit fram en guide för värvning av nyanställda för dig att använda.

Några viktiga punkter att komma ihåg: 

  • Planera in välkomnande - säg hej!
  • Presentera er och ST - var tillgängliga
  • Följ upp och bjud in till samtal
  • Ställ frågan "vill du bli medlem?"

Ladda ner guiden i sin helhet

Värva studenter

Dagens studenter kan vara framtidens statstjänstemän! Om ni har studenter som jobbar extra eller vikarierar på din arbetsplats kan du alltid informera dem om att de kan bli studentmedlem i ST.

Studentmedlemskapet är gratis och innehåller många fina förmåner. Ladda ner guiden längre ned på sidan, där beskriver vi studentmedlemskapets innehåll och hur du kan gå tillväga när du värvar en student. 

Det här erbjuder ST för studenter

Värva doktorander

På vissa av våra arbetsplatser arbetar även doktorander, även de kan vara medlem i ST! Medlemskapet för doktorander kostar bara 80 kr/månad och är anpassat utifrån doktoranders behov. 

Det här erbjuder ST doktorander

Värva chefer

Vi tycker att det är viktigt att ST finns representerat på hela arbetsplatsen, även bland chefer. Då ST är det största facket på statligt uppdrag har vi kunskap om hur det är att vara chef på våra arbetsplatser. Vi vill ge chefer inom statlig verksamhet så goda förutsättningar som möjligt att utföra sitt uppdrag.

STs erbjudande för chefer Det här vill ST för chefer

Erica Lindh

Erica Lindh

Kampanjledare
08-790 51 32
Ida  Meric

Ida Meric

Chefsombudsman
08-790 52 03
Oscar Eriksson

Oscar Eriksson

Organisationsutvecklare student
08-7905152
Björn Hallberg

Björn Hallberg

Utredare
08-790 51 54