Värva olika målgrupper

Alla på din arbetsplats är välkomna som medlemmar i Fackförbundet ST men anledningen att gå med kan variera. För att lyckas med värvning är det därför viktigt att anpassa argument och metod utifrån den du pratar med.

Här har vi sammanställt tips på vad du kan tänka på när du kommer i kontakt med olika målgrupper på arbetsplatsen.

Kom ihåg att alltid börja med att fråga om personen undrar någonting om facket och avsluta med att fråga om hen vill bli medlem! 

Värva nyanställda

Många nyanställda går med i det fack som syns och ställer frågan om medlemskap först. Du som förtroendevald har därför en viktig roll att fylla genom att ta en första kontakt med den nyanställde. Vi har tagit fram en guide för värvning av nyanställda som du gärna får använda.

Några viktiga punkter att komma ihåg: 

  • Planera in välkomnande - säg hej!
  • Presentera er och ST - var tillgängliga
  • Följ upp och bjud in till samtal
  • Ställ frågan "vill du bli medlem?"

Ladda ner guiden i sin helhet

Värva studenter

Dagens studenter kan vara framtidens statstjänstemän! Om ni har studenter som jobbar extra eller vikarierar på din arbetsplats - passa på att informera om att de kan bli studentmedlem i ST.

Studentmedlemskapet är gratis och innehåller många fina förmåner. Ladda ner guiden längre ned på sidan, där beskriver vi studentmedlemskapets innehåll och hur du kan gå tillväga när du värvar en student. 

Det här erbjuder ST för studenter

Värva doktorander

På vissa av våra arbetsplatser arbetar även doktorander. De kan också vara medlem i ST! Medlemskapet för doktorander kostar bara 80 kr/månad och är anpassat utifrån doktoranders behov. 

Det här erbjuder ST doktorander

Värva chefer

Vi tycker att det är viktigt att ST finns representerat på hela arbetsplatsen, även bland chefer. Då ST är det största facket på statligt uppdrag har vi kunskap om hur det är att vara chef på våra arbetsplatser. Vi vill ge chefer inom statlig verksamhet så goda förutsättningar som möjligt att utföra sitt uppdrag.

STs erbjudande för chefer Det här vill ST för chefer

Erica Lindh

Erica Lindh

Kampanjledare
08-790 51 32
Ida  Meric

Ida Meric

Chefsombudsman
08-790 52 03
Oscar Eriksson

Oscar Eriksson

Organisationsutvecklare student
08-7905152
Björn Hallberg

Björn Hallberg

Utredare
08-790 51 54