Hur ser STs värderingar ut?

Kan värderingar vara mer än bara floskler? Det tycker vi.

Vi vill att våra värderingar ska vara mer än bara tomma ord. Vi vill att de ska genomsyra allt vi gör. Därför bad vi tre konstnärer att tolka våra värderingar i bild, och medlemmarna att välja sin favorit. 

Flest röster fick Erica Jacobsons verk: 

Nr 1 - Erica Jacobson

Att vara del i en gemenskap kan ge styrka. Bilden visar också att alla är välkomna, oavsett bakgrund och erfarenheter. Vi lyfter varandra!

Hurra! Vad händer nu? 

Bilden kommer att användas på olika sätt i STs kommunikation. Bland annat som väggkonst på vårt kansli. 

Du kan också själv ladda ner bilden som skrivbordsbakgrund eller skärmsläckare/låsskärm. 

Vi har självklart också utsett vinnare i tävlingen som gick ut på att beskriva vad "Starka tillsammans" betyder för en själv. 

Första priset, en signerad reproduktion av verket, går till:

Att vara "starka tillsammans" innebär för mig att alla bidrar efter sin förmåga till det vi vill att ett samhälle ska kunna erbjuda oss som boende i Sverige. Även att vi känner delaktighet och att det vi bidrar med har betydelse - stort som smått. Konstverket av Erica Jacobson illustrerat på ett mycket bra sätt hur vi måste hjälpa varandra för att tillsammans bli starka.
Annika Berg

Fyra tröstpriser, i form av bokpaket, går till: 

Starka tillsammans innebär att vi gläds åt varandra i framgång och stöttar varandra i motgång. Att få hjälp och stöd i arbetslivets familj som jag tillhör betyder mycket för mig och gör mig stark att hjälpa andra. För mig betyder ST trygghet och styrka.
Camilla Jonsson

Jag ser mig i första hand som statsanställd - i andra hand som anställd av min myndighet. Jag drivs av att utveckla offentlig verksamhet, och det kräver att vi alla jobbar tillsammans, oavsett var i det offentliga vi jobbar, och både inom myndigheten och mellan myndigheter och andra aktörer. Jag vill ha ett fackförbund som också ser till myndighetens utveckling, och en myndighet som förstår att personalen och deras förutsättningar är det viktigaste man har. Tillsammans är vi starka, och skapar det samhälle och de arbetsplatser vi vill ha.
Kristin Lilieqvist

Tillsammans med andra får jag en styrka att stå upp för var som är viktigt.
Tillsammans med andra får jag andra infallsviklar och andra erfarenheter.
Tillsammans med andra utmanas mina åsikter.
Tillsammans blir vi oslagbart starka!

Anna-Greta Haglund

En hand, ett öra och ett hjärta för mina kollegor närhelst det behövs.
Annika Sund

 

Stort tack till alla som röstat!