Lönerevisionen 2020

Vad händer med lönerevisionen 2020?

Borde jag redan haft lönesamtal och vad betyder industrins märke för min lön? Här samlar vi aktuella frågor och svar om årets lönerevision för dig som är medlem i Fackförbundet ST.

Nu finns ett märke. Vad innebär det och kan jag förvänta mig samma löneförhöjning som anställda som omfattas av industriavtalet?

Att facken och arbetsgivarna inom industrin kommit överens om ett nytt kollektivavtal innebär att våra egna förhandlingar om löner och villkor för dig som medlem nu går in i skarpt läge, eftersom det finns ett konkret riktmärke för årets förhandlingar.

Exakt hur stora löneökningarna kommer att bli i våra egna kollektivavtal vet vi först när vi förhandlat klart med arbetsgivarna på våra avtalsområden. De flesta av våra nuvarande kollektivavtal gäller till och med den 30 november i år.*

*Vårt nuvarande kollektivavtal på avtalsområdet Kommunikation gäller till och med 31 december. Det omfattar till exempel dig som arbetar på Postnord.

När får jag min nya lön?

Våra nuvarande kollektivavtal gäller till och med den 30 november (avtalsområde Kommunikation 31 december). När nya centrala kollektivavtal finns på plats tar lokala förhandlingar vid och det är din arbetsgivare och facket på din arbetsplats som kommer överens om exakt när den lokala lönerevisionen ska genomföras och när nya löner ska börja betalas ut.

Jag har fortfarande inte haft mitt lönesamtal. Borde jag det?

Det beror på hur den lokala lönerevisionen på din arbetsplats ser ut. Fråga gärna den som är förtroendevald där du jobbar!

I industrins avtal ingick inte retroaktiva löneökningar. Betyder det att jag inte får någon retroaktiv löneökning?

I årets löneförhandlingar valde parterna inom industrin att avtala bort retroaktiva löneökningar. Retroaktivitet är precis som allt annat en förhandlingsfråga som vi nu tar med oss till arbetsgivarna.

Varför blir inte alla nya löner i Sverige klara samtidigt?

Olika fackförbund tecknar olika löneavtal. Det innebär att anställda på en och samma arbetsplats kan omfattas av olika löneavtal. Som medlem i Fackförbundet ST är du med i ett fackförbund som alltid kämpar för siffror i ditt kollektivavtal. Det innebär att vi inte nöjer oss med formuleringar om god löneutveckling, utan vi vill att löneökningarna ska uttryckas i en procentsats. Då finns ett garanterat löneutrymme att fördela bland de anställda på din arbetsplats, om det lokala facket och arbetsgivaren inte kommer överens om något annat i sina förhandlingar.

Vi tycker också det är viktigt att våra krav tar avstamp i det så kallade märket – den procentuella löneökning som industrins parter förhandlar fram i sina kollektivavtal. När ett nytt märke nu finns på plats börjar också våra förhandlingar om nya löner.

Har du fler frågor om lönerevisionen?

Ta gärna kontakt med den som är förtroendevald där du jobbar om du har frågor om lönearbetet på din arbetsplats. För mer generella frågor om lönerevisionen och avtalsrörelsen, kontakta gärna oss via ST Direkt.

Är du förtroendevald och har frågor om årets lönerevision? Hör gärna av dig till din avdelning eller sektion. Du kan även ringa ST Direkt på 0771-555 444.

 

 

Nyhet

3 saker du (inte) ska säga i lönesamtalet

Det finns gott om tips för att lyckas med lönesamtalet på nätet. Ändå begår förvånansvärt många samma gamla misstag år ut och år in. Här är tre vanliga fallgropar som du bör undvika om du vill ha en bra löneutveckling.