Kvinna som knyter löparsko

Träningsprofilens tips för att komma igång

Att börja träna är svårt. Att fortsätta är ännu svårare. Här är några av Actics träningsprofil Joanna Swicas tips för dig som vill komma igång – och göra träning till en del av vardagen.

Träna förmånligt hos Actic

Som medlem i Fackförbundet ST får du 20 procent rabatt på träningskort och halva priset på medlemsavgiften hos Actic.

Till erbjudandet

Hitta ditt varför

”Om du inte vet varför du ska träna, hur ska du då få till träningen? Ta reda på ditt varför, då är det lättare att känna motivation och inspiration även de där dagarna när du verkligen inte känner för att träna.”

Avsätt tid i kalendern

”Det är viktigt att få in träningen naturligt i schemat och den enda vettiga vägen dit är att boka in tid i kalendern. Min träning är lika viktig som jobbmöten.”

Kompisdejta

”Jag hör ofta många som aldrig har tid att träna eller träffa kompisar. Boka tid med dina vänner på gymmet, så blir både träningen roligare och umgänget mer hälsosamt. Boka en gruppklass, simma ett par längder eller spring några kilometer i veckan tillsammans.”

Sätt tydliga mål

”För mig är mål jätteviktiga. Det behöver inte handla om en Ironman, det kan vara små förbättringar och de kan variera från månad till månad. Och med fokus på målen, når du till sist också resultat.”

Mät dina framgångar

”Tro mig, allt är ett framsteg varje gång du sätter upp ett träningsmål. Investera i en klocka, bestäm dig för att klara minst fem minuter på en viss hastighet på bandet eller cykla ståendes hela intervallen. Och se till att fånga de där ögonblicken och att njuta av varje sekund!”

Vill du ha fler tips? Läs hela artikeln på actic.se!