ST student

Välkommen på vårens digitala föreläsningar med ST Student

På vårens evenemang tar vi upp allt från att tackla härskartekniker till att prestera bra på begåvningstester. Ämnen som på ett eller annat sätt är relevanta för dig som snart ska ut i arbetslivet. Alla föreläsningar sker digitalt och ingen föranmälan krävs.

Vill du lära dig att skriva ett perfekt CV som ger dig drömjobbet?

Då ska du gå på denna digitala föreläsning med en jobbexpert från Go Monday! 

När? Torsdag den 18 mars, kl. 17:00

En ansökan idag handlar om så mycket mer än att rada upp sina meriter och visa att du är intresserad av jobbet. Det handlar om att framföra dina personliga egenskaper, din potential och visa dina drivkrafter. Du kommer inte få ett jobb tack vare det du har gjort - utan för vad du kan göra! 

Om föreläsaren

Erik Fors-Andrée, jobbexpert och vd på Go Monday, kommer i denna föreläsning lära dig hur du lyckas med just detta. Det kommer även att hållas en frågestund efter föreläsningen där alla är välkomna att ställa frågor. Så vässa pennan och ha anteckningsblocket redo så ses vi då!
 
Ingen anmälan krävs, du ansluter via länken: Klicka här för att delta i mötet. 
 
Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till orebrostudent@st.org 

Hur tacklar man härskartekniker på bästa sätt?

När? Tisdag 23 mars, kl. 17:00-18.00.

Härskartekniker på arbetsplatsen: vad är det och hur kan det bemötas? Få svaret på detta och diskutera hur härskartekniker på arbetsplatsen ser ut och känns igen med vår expert Silvia Kakembo.

Om föreläsaren

Silvia Kakembo är kommunikationsexpert och har tidigare arbetat på bland annat regeringskansliet och har varit chef för regional medlemsservice på Sveriges elevkårer. Ta fram anteckningsblocket och kaffekoppen så ses vi då! 

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till orebrostudent@st.org

Ingen anmälan krävs, du ansluter via den här länken: Klicka här för att delta i mötet.

Dags att vässa geniknölarna med Squidfactor

När? Onsdag den 24e mars kl. 16:00. Innan föreläsningen kommer vi att värma upp med ett kahoot-quiz där vinnaren får ett fint paket med en bluetooth högtalare! Detta vill ni INTE missa, så se till att vara på plats redan 15:40 för att kunna delta!

Om Squidfactor

Välkommen på en klurig och spännande föreläsning med företaget Squidfactor! Squidfactor är ett företag som har specialiserat sig på att konstruera en plattform där användaren får öva på så kallade begåvningstester som i allt större utsträckning används i rekryteringsprocesser.

Under föreläsningens gång kommer ni få information om Squidfactors tjänster och hur de kan hjälpa er att få komma på intervju till det där jobbet ni verkligen vill ha. Deras tjänster är helt gratis för dig som är studentmedlem i Fackförbundet ST.

Föreläsningen sker helt digitalt och du deltar genom att klicka på denna länk: Klicka här för att delta i mötet.

Vill du veta mer om STs internationella arbete?

När? Fredag 26:e mars 12:00-13:00

För Fackförbundet ST är det en självklarhet att den fackliga rörelsen är ett globalt projekt.  ST samarbetar därför med både lokala fackförbund och globala fackförbundsorganisationer i världen. Arbetet består i att samarbeta, stötta och hjälpa andra fackförbund som organiserar statligt anställda i andra länder.

I många länder inskränks fackliga rättigheter och internationell samverkan är viktigare än någonsin.

Om föreläsaren

Magnus Runsten är internationell projektkoordinator på Fackförbundet ST och kommer under föreläsningen att berätta om de utmaningar och möjligheter som finns i det internationella arbetet och vilka projekt som ST bedriver.

Denna föreläsning kommer avslutas med ett litet QUIZ, där man har chansen att vinna 300 kr presentkort hos Adlibris. Föreläsningen är öppen för alla.

Du ansluter via den här länken: Klicka här för att delta i mötet.

Panelsamtal om högaktuella LAS

När? Måndag den 12 april 12:00-13:45 (inklusive paus)

Välkommen på ett panelsamtal rörande ett ämne vi som studenter ser som ett brännande ämne idag, nämligen LAS (lagen om anställningsskydd). LAS är en viktig del i att forma hur ditt arbetsliv framöver kan komma att te sig. Vi benar ut vad LAS är, varför LAS finns och såklart också vilken roll facket har i det hela.

Dessutom kommer vi gå vi in på hur beslutsfattande idag kan påverka arbetsmarknaden framåt för dig. Med oss för att besvara dessa frågor har vi Andreas Lindén som arbetar som ombudsman på Fackförbundet ST och på daglig basis hanterar arbetsmarknadens regelverk.

Vår förhoppning är att ett deltagande i eventet ska ge dig mer klarhet i dina rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden, öka din förståelse för aktuella frågor och väcka tankar och insikter du kan ta med dig vidare i arbetslivet.

Eventet är helt kostnadsfritt och öppet för både medlemmar och icke-medlemmar. Du ansluter via denna länken: Klicka här för att delta i mötet.

Vid eventuella frågor och funderingar som uppkommer är du mer än välkommen att mejla till linkopingstudent@st.org, så gör vi vårt bästa att omgående besvara dessa.

Mvh ST:s studentinformatörer i Linköping: Edvard, Jasmin och Gjendine

Vägen till arbetet för ett samhälle fritt från diskriminering: utredaren Ammar berättar

När? Torsdag den 15e april, kl. 15:00-16:30

Diskrimineringsombudsmannen är en myndighet som arbetar för ett samhälle fritt från diskriminering. Utredaren Ammar som arbetar på myndigheten berättar om deras uppdrag i att främja lika rättigheter oavsett kön, sexuell läggning, ålder, etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning och religion.

Om föreläsningen

Denna föreläsning kommer vara intressant för er som studerar någonting med chans till statligt arbete i framtiden. Dels då Ammar berätta om sin väg till detta jobb, men även då den ger en insikt om hur arbete på en myndighet kan se ut.

Föreläsningen kommer avslutas med en frågestund med Ammar och en kahoot-quiz med priser.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att mejla till umeastudent@st.org

Ingen anmälan krävs, du ansluter via länken: Klicka här för att delta i mötet.