Grupp förhandlar lön

Stöd i det lokala lönearbetet

Lönearbete pågår hela året. Här hittar du stöd kring hur er avdelning kan arbeta för att bedriva långsiktigt lönearbete och teckna lokala löneavtal. Du hittar också ett värvande informationsblad om vår lönepolitik och en folder med råd inför lönesamtalet att dela ut på arbetsplatsen.

Allt du behöver veta om ramavtalet för löner

I den här skriften hittar du ramavtalet för löner (RALS), med partsgemensamma kommentarer och råd kring hur ni kan arbeta för att komma framåt i lönebildningen på er arbetsplats. Syftet är att tydliggöra och underlätta det lokala arbetet så att ni kan få ut så mycket av era löneförhandlingar som möjligt, nu och på sikt.

Ladda ner

Värvande informationsblad om vår lönepolitik

Enkel trycksak om vår lönepolik som du lätt kan använda för att dela ut i farten, använda i frukostpåsen eller lämna i fikarummet. Foldern lyfter de viktigaste punkterna i Fackförbundet STs lönepolik.

Beställ eller ladda ner

Stöd inför lönesamtalet

En folder med tips och stöd inför lönesamtalet som passar bra att dela ut till såväl befintliga som blivande medlemmar på din arbetsplats!

Beställ eller ladda ner

Vi hjälper gärna till!

Har du som förtroendevald frågor om lönearbete eller lokala kollektivavtalsförhandlingar? Hör gärna av dig till ST Direkt på 0771-555 444. Vi ger gärna förslag på hur du pratar lön med medlemmar och hjälper också gärna till att reda ut kniviga förhandlingsfrågor. Självklart kan du också höra av dig till din närmaste styrelse.