Nya Mina sidor

Snart lanserar vi nya Mina sidor

Snart kommer vi på Fackförbundet ST att lansera en ny version av “Mina Sidor” på st.org. Du som är förtroendevald kommer vid lanseringen att få tillgång till en personaliserad sida i helt ny tappning. Vi har gjort om “Mina Sidor” från grunden – både form- och innehållsmässigt.

Nedan hittar du en FAQ som förklarar de ändringar vi har gjort samt varför vi har gjort dem. 

När kommer jag kunna logga in på nya Mina sidor? 

Lanseringen kommer ske tisdagen den 15:e juni 2021.

Vad behöver jag göra inför lanseringen av Mina sidor? 

Du behöver inte göra något särskilt. Däremot vill vi gärna uppmana dig att uppdatera dina medlemsuppgifter, i synnerhet din lön.

Vem vänder sig nya Mina sidor till? 

De vänder sig till dig som är förtroendevald eller medlem. Eftersom du som är förtroendevald också är medlem innebär det att du får tillgång till både innehåll för förtroendevalda och för medlemmar när du loggar in på Mina sidor.

Hur kommer jag in på Mina sidor? 

Länken som idag heter “Min sida” på st.org kommer uppdateras med en ny länk. Informationen om hur du loggar in kommer också ligga högst på startsidan på st.org vid lanseringen. För att komma in på nya Mina sidor behöver du logga in med BankID.

Jag har skyddad identitet. Hur loggar jag in? 

Du som har skyddad identitet kommer att kunna logga in med BankID. 

Jag bor eller studerar utomlands och kan inte beställa BankID. Hur loggar jag in på Mina sidor? 

Utan BankID kan du dessvärre inte logga in på nya Mina sidor. I enlighet med ett tidigare beslut från förbundsstyrelsen har vi av säkerhetsskäl tagit bort möjligheten att logga in med lösenord. Behöver du få fackligt stöd eller information om dina förmåner eller ditt medlemskap är du välkommen att höra av dig till ST Direkt (0771-555 444 eller stdirekt@st.org).

Varför lanserar ni en ny version av Mina sidor?

Lanseringen av den nya versionen av Mina sidor är första steget i att göra om hela st.org. Webbplatsen behövde ses över från grunden för att bättre uppfylla dina och medlemmarnas behov. Dessa behov handlar kortfattat om att få relevant information och stöd som går lätt att hitta. Därför har vi jobbat fram en bättre struktur så att du lättare ska hitta vad du söker och ökat personaliseringen så att du som loggar in får den information som är relevant för dig.

Vad är nytt med Mina sidor? 

När du loggar in första gången på nya Mina sidor kommer du se att designen är annorlunda. Mina sidor har också förändrats för att bättre passa dig och dina behov. Vår ambition har varit att skapa ett personligt utrymme som är mer tilltalande och relevant – mer användarvänligt med andra ord. Därför kommer du också, utöver ett nytt utseende, få tillgång till nytt innehåll.

Vad innehåller nya Mina sidor?

Bakom inloggning finns sidorna för medlemmar och förtroendevalda. För dig som är förtroendevald har vi samlat verktyg, råd och stöd, metodmaterial och den kunskap/information du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag, oavsett om det rör organisation, värvning eller förhandling. Även länkar till exempelvis mallverktyget, webbutiken och utbildningsportalen kommer nås från Mina sidor. 

Om jag har förslag på förbättringar - kan jag då ge feedback?

Vi tar gärna emot feedback; tankar kring era behov hjälper oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete. Hör av dig till webben@st.org.

Kommer ni att göra om medlemsregistret eller ST Butiken? 

Nej, det finns i dagsläget inget beslut från förbundsstyrelsen om att göra om medlemsregistret eller ST Butiken.

Kommer ni att göra om st.org? 

Ja, det kommer vi att göra. Det nya st.org lanseras i höst. Exakt lanseringsdatum är inte spikat ännu. Förutom en ny design kommer nya st.org att få ett tydligt värvningsfokus och kommer därmed i huvudsak vända sig till våra presumtiva medlemmar.

Kommer ni att göra om ST Lokalt?

Ja, det kommer vi att göra. Lanseringen kommer ske samtidigt som lanseringen av nya st.org under hösten.