Kommunikation

Vad är bra kommunikation?

Det ska vara enkelt, roligt och spännande att nå ut på din arbetsplats. Bra kommunikation behöver inte vara svårt. ST ger dig verktygen för att lyckas.

Att kommunicera är grunden i ditt arbete. Fackförbundet ST finns till för sina medlemmar och för att komma vidare i vårt arbete behöver vi diskutera, stötta, byta tankar och idéer. Vi måste skapa engagemang och inte minst bli fler medlemmar. För att lyckas med detta måste vi kommunicera.

Verktyg för bättre kommunikation

Vad är bra kommunikation?

Det behöver inte vara svårt att kommunicera väl. Genom att fråga dig själv varför och vad ni ska kommunicera är det ofta enkelt att lista ut vad som är viktigast att säga. Ofta räcker det med sunt förnuft. Till exempel: Hur skulle du vilja att någon välkomnade dig till arbetsplatsen? Fråga några kollegor på din arbetsplats hur de vill bli kommunicerade med.

Bra kommunikation är också regelbunden. Kom ihåg att varje medlemsmöte och samverkan med arbetsgivaren är ett bra tillfälle att nå ut. Du kan gärna prata om STs olika kampanjer för att påminna både medlemmar och blivande medlemmar om ST.

Det du skriver eller säger måste inte vara långt. Ofta är det bättre att vara kortfattad än att bli långrandig.

Kom ihåg:

  • Fråga dig ”Varför” och ”Vad” ni ska kommunicera.
  • Kommunicera regelbundet
  • Det måste inte sägas mycket varje gång