Värvningsansvarig

Värvning är ett av STs viktigaste uppdrag. Genom att bli fler får vi större möjlighet att förbättra villkoren för alla STs medlemmar.

Som värvningsansvarig i styrelsen är det din uppgift att planera och driva värvningsarbetet på era arbetsplatser. I din roll är du samordnare för värvningen, det innebär att du ska motivera andra förtroendevalda att värva, ta fram strategier för värvning samt vara kontaktperson i frågor om värvning.

Framgångsfaktorer för värvning

Förtroendevalda som har lyckats bra med sitt värvningsarbete har ofta fyra saker gemensamt. Dessa fyra framgångsfaktorer är en bra grund i ditt arbete som värvningsansvarig i styrelsen. 

  • Fokusera på värvning
  • Var synliga och kommunicera
  • Välkomna nyanställda
  • Håll ut i värvningsarbetet!

Mer stöd och inspiration för din roll som värvningsansvarig hittar på här.

Planera er värvning

Börja med att skapa en värvningsplan tillsammans med styrelsen. I planen ska ni sätta upp tydliga mål och bryta ner dem i aktiviteter.

För att hjälpa dig i ditt arbete har vi tagit fram en mall med instruktioner och tips för vad en värvningsplan bör innehålla. Den finns att ladda ner längre ner på sidan. 

Extra värvningsanslag

Att bli fler och starkare är en av förbundets viktigaste frågor. Därför finns möjligheten att ansöka om extra pengar för att genomföra värvningsaktiviteter på era arbetsplatser!

Din avdelning eller branschsektion kan ansöka om extra värvningsanslag genom att fylla i mallen nedan.

Värvningsaktiviteter och synlighet

Behöver du idéer och tips på värvande aktiviteter som ni kan genomföra på era arbetsplatser rekommenderar vi att du tittar på våra förslag på värvningsaktiviteter.

Det är också viktigt att du som värvningsansvarig arbetar för att synliggöra ST på era arbetsplatser. Material, giveaways och tips på hur ni kommunicerar med befintliga och potentiella medlemmar hittar du här.  

Argument för ST

ST är fackförbundet för alla på arbetsplatsen, men alla har olika anledning för att gå med i facket. För att lyckas med er värvning är det viktigt att anpassa argument och metod utifrån mottagaren. Det kan också vara skönt att ha goda argument nära till hands. Vi har sammanställt 10 argument som du kan använda, du hittar dem här. 

Glöm inte att ställa frågan " Vill du bli medlem?" när du pratat med potentiell medlem.