Stöd av pressansvarig

Anders Maxson är press- och opinionsansvarig på Fackförbundet ST, och kommer bland annat jobba med att stötta förtroendevalda i deras kommunikation med media.

Vad kommer du att jobba med?

Fackförbundet ST behöver synas och höras i media, för att vi ska kunna vara ett attraktivt fackförbund och en relevant röst i den offentliga debatten. I min roll ingår att jag ska vara ett stöd för förtroendevalda som har kontakt med journalister, och jag ska också vara kontaktpunkt för journalister som vill nå oss. Dessutom ska jag bidra med initiativ till mediala utspel som förbundet vill göra. Men som alltid i fackliga sammanhang är allt detta ett lagarbete, där alla har en roll att fylla för att vi ska vara framgångsrika.

Hur kan du hjälpa förtroendevalda?

Jag vet att många tycker det är intressant och givande att tala med journalister och synas i medierna, andra ser det som ett nödvändigt ont, medan åter andra absolut vill hålla sig undan. Min ambition är att få förtroendevalda inom förbundet att känna sig trygga med att vara i media, och att också förstå varför det är viktigt att man som förtroendevald vågar göra sin röst hörd. Jag hoppas att vi tillsammans ska kunna öka synligheten och vårt mediala avtryck, för det underlättar både vår medlemsvärvning och vår förmåga att påverka i samhället.

Vad har du gjort innan du började på Fackförbundet ST?

Jag är i grunden journalist som tidigare arbetat främst med TV-produktioner, såväl nyhetsrapportering som dokumentärer och underhållningsprogram. Under flera år därefter arbetade jag som pressansvarig inom biståndssektorn, både på Rädda Barnen och på biståndsmyndigheten Sida. Senast kommer jag från Regeringskansliet där jag varit pressekreterare åt flera av Miljöpartiets ministrar.

 

Hör av er till Anders om ni har en fråga ni vill komma ut i media med, eller om ni blir kontaktade av journalister.

0703-145273
anders.maxson@st.org