Pressinbjudan till STs framtidskongress 24-26 maj

Press
Fackförbundet ST håller kongress vart fjärde år och nu är det snart dags igen. Vi vill inbjuda media att följa vår kongress på plats eller via webbsändningar. Kongressen äger rum på Nackastrandsmässan i Stockholm.

Kongressen är STs högsta beslutande organ och den här kongressen har namnet framtidskongressen. Det har den fått eftersom ombuden ska besluta om en ny vision, anta nya mål och besluta om ST ska byta namn. Det ska också väljas ordförande och en ny styrelse. Förslaget är omval av sittande ordförande Britta Lejon. Det är 127 ombud som ska besluta i dessa viktiga frågor.

Vi har också flera intressanta gäster. Statsminister Stefan Löfven talar den 24 maj och det gör också TCOs ordförande Eva Nordmark. Valen är den 25 maj och den 26 maj gästas vi av civilminister Ardalan Shekarabi som ska svara på våra medlemmars frågor om framtidens styrning av staten.

Våra gästers tal, valen och några seminarier direktsänds via www.st.org, resterande delar spelas in och kan ses i efterhand. Dagordning och arbetsordning bifogas.

För anmälan om att följa kongressen på plats kontakta Sofia Johansson, pressekreterare, på sofia.johansson@st.org Om du har frågor går det bra att ringa på 070-314 52 73.