Nyheter

Välj vad du vill visa

Nyhet

Vårt påverkansarbete gör skillnad!

Veckan innan jul fick våra medlemmar på Arbetsförmedlingen och inom universitet och högskola två glada nyheter. Regeringen meddelar att de ska se över staplingen av tidsbegränsade anställningar inom universitet och högskola samt att alla arbetslösa Sverige, oavsett var de bor, har rätt till fysiska möten med handläggare på Arbetsförmedlingen.
Nyhet

Lär dig mer om digitala årsmöten

Få koll på hur du håller vårens årsmöte digitalt. Anmäl dig till vårt kommande webbinarium redan nu!
Nyhet

Så blir medlemsavgiften 2021

Från och med 1 januari 2021 tillkommer en ny avgiftsklass för medlemsavgiften. Det innebär att du som har inkomst på 27 000 kronor eller mer kommer få höjd avgift med 8 kronor. 
Debatt

Har vi fel om Arbetsförmedlingen?

Regeringen hävdar att den nu anslår extra mycket resurser de närmaste åren för särskilda åtgärder, som ska gå till de som behöver mest stöd på arbetsmarknaden. Vi ser inte att pengarna går till det, svarar Britta Lejon och Åsa Johansson från Fackförbundet ST.
Nyhet

Nytt spårtrafikavtal klart

Den 10 december kom vi och arbetsgivarna överens om ett nytt kollektivavtal för avtalsområdet Spårtrafik.
Nyhet

Fortsatta förhandlingar om nytt spårtrafikavtal

Samtalen mellan oss och arbetsgivarna om ett nytt kollektivavtal för avtalsområdet Spårtrafik fortsätter under fredagseftermiddagen.
Nyhet

Tre förslag för en bättre reformering av Arbetsförmedlingen

I en tid då Arbetsförmedlingen genomgår stora förändringar förmår inte debatten om myndigheten att skildra dess utveckling och framtida reformering på ett korrekt sätt, menar Fackförbundet ST. Därför presenterar Fackförbundet ST tre förslag för en bättre reformering av Arbetsförmedlingen.
Nyhet

Nytt avtal för statlig sektor – löneökning i nivå med industrin

Fackförbundet ST har genom det gemensamma förhandlingsrådet OFR/S,P,O idag slutit ett nytt kollektivavtal med Arbetsgivarverket. Avtalet ger en löneökning i statlig sektor som motsvarar den inom industrin, och innebär att alla medlemmar får retroaktiv löneökning för månader som avtalet sköts upp på grund av pandemin.
Nyhet

Förhandlingar på spårtrafikområdet fortsätter

På tisdag förmiddag den 1 december återupptogs förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal på avtalsområdet Spårtrafik.
Nyhet

Nytt avtal nära på det statliga området

Just nu pågår intensivt arbete för att ett nytt kollektivavtal på det statliga avtalsområdet ska finnas på plats i morgon.

Sociala medier och medlemstidningen Publikt