Så kan du stärka ST inför avtalsrörelsen

Nyhet
Under 2019 storsatsar vi för att öka vår förhandlingsstyrka inför avtalsrörelsen 2020. Här är tips på hur du kan bidra till ett starkare ST.

För att kunna göra ännu mer skillnad för våra medlemmar och nå vår vision om att tillsammans bygga ett hållbart arbetsliv och ett demokratiskt samhälle, måste ST fortsätta att växa. Att vi blir fler och på så sätt starkare är grunden för att kunna göra skillnad.

För att nå dit måste vi alla hjälpas åt. Här kommer några tips på vad du kan göra:

  • Hälsa nyanställda välkomna, berätta vad du och facket gör och erbjud dem att bli medlemmar.
  • Sätt upp en lapp om vilka som är förtroendevalda på din arbetsplats och hur man når er. Lägg även gärna med information om att man kan få stöd från rådgivarna på ST Direkt.
  • Berätta kontinuerligt på arbetsplatsen om vad ni och ST i stort gör – gör det på det sätt som passar er bäst, kanske är det via mejl eller information på en anslagstavla.
  • Anordna en värvningsaktivitet, det är ett bra tillfälle för att möta potentiella medlemmar och nå ut till befintliga. Kanske är det att bjuda på frukost, att ha ett informationsmöte eller bjuda in till ett seminarium. Engagera gärna medlemmar som kan vara med och bidra.
  • Visa upp ST genom att använda eller dela förbundets profilprodukter och lägga fram foldrar.
  • Det är medlemmarna som är facket, bygg en relation och fråga medlemmarna vad som är viktigt för dem.

Enkla sätt att göra skillnad

I STs webbshop hittar du färdiga paket för att hålla aktiviteter på din arbetsplats du kan till exempel prata arbetsmiljö, friskvård eller förebygg stress. Paketen innehåller allt du behöver för att hålla och marknadsföra ett medlemsmöte.

Till aktivitetspaketen

Genom att logga in på Min Sida kan du också komma åt STs mallverktyg och skapa egna affischer, Power Point presentationer och mycket annat för att lyfta de viktigaste fackliga frågorna på din arbetsplats.

Logga in på Min Sida

Dela dina bästa tips

Har du egna tips som du vill dela med dig av till andra? Mejla varva@st.org

ST har en stor potential att växa – nu kör vi!

Nyhet

Vi storsatsar inför avtalsrörelsen 2020

Förbundsstyrelsen har valt att 2019 göra en storsatsning på att öka vår synlighet och värvning. Vi vill gemensamt göra denna kraftsamling för att vi ska bli fler och på så sätt gå ännu starkare in i avtalsrörelsen 2020. Genom satsningen vill vi visa på varför det är viktigt att vara med i facket och att ett fackligt medlemskap gör skillnad.