Värvningsveckorna i april närmar sig!

Värvningsveckorna i april är en utmärkt chans att prata arbetsmiljö och förebyggandet av stress. Din uppgift som förtroendevald är att genomföra en aktivitet på din arbetsplats som väcker engagemang hos både medlemmar och potentiella medlemmar.

En av våra medlemmars viktigast fråga är deras arbetsmiljö. Värvningsveckorna i april är en chans att få prata om arbetsmiljön på er arbetsplats, både med medlemmar och potentiella medlemmar.

Värvninsveckorna startar på världshälsodagen den 7 april och avslutas i samband med den internationella arbetsmiljödagen den 28 april.

Så går det till

  • Boka in en aktivitet på din arbetsplats någon gång mellan 7 och 28 april. Aktiviteten kommer ta cirka 30-45 minuter och ni behöver en lokal där ni kan träffas. 
  • Välj ett tema från aktivitetspaketen nedan. Välj något som väcker engagemang på din arbetsplats! 
  • Bjud in dina kollegor, både medlemmar och potentiella medlemmar. Inbjudan finns längre ner på sidan. 
  • Den 22 mars kommer du kunna ladda ned materialet du behöver för att genomföra aktiviteten. Där kommer upplägg och diskussionsunderlag att finnas. 

Är det första gången du ska arrangera en facklig aktivitet eller har du varit förtroendevalda länge, men saknat tid att hålla värvningsaktiviteter?  Under värvningsveckorna har du möjlighet att genomföra en enkel aktivitet som kansliet både finansierar och bistår med material och förutsättningar till. 

Välj ett aktivitetspaket

Det kommer finns tre aktivitetspaket på olika teman att välja mellan. Välj paket utifrån ämne som passar din arbetsplats och som du känner dig bekväm med. Samtliga paket kommer erbjuda fikamöjligheter. 

1. FIKA – För att förebygga stress 

Det här är ett paket för dig som ska hålla din första fackliga aktivitet, eller för dig som föredrar att få en stund att prata med dina kollegor om er arbetsmiljö.

Du behöver inga förkunskaper för att hålla i den här aktiviteten, utan se det som en fikastund med kollegor där ni fokuserar lite extra på ett avbrott i vardagen. 

2. Friskvård - Viktigare än någonsin? 

Det här är paketet för dig som tycker friskvård är viktigt! Aktiviteten kan hållas under en friskvårdspromenad i solen eller utan fysisk aktivitet. 

Paketet ger er möjlighet lyfta vikten av att använda friskvårdsbidraget och ge små tips på hur man kan förbättra arbetsmiljön i vardagen.  

3. För en bättre arbetsmiljö - Glöm inte att OSA 

Detta paket passar dig som brinner för organisatorisk och social arbetsmiljö. Kanske har du varit förtroendevald länge, eller så känner dig helt enkelt trygg i att prata om arbetsmiljöfrågor. 

Gillar du att hålla presentationer om arbetsmiljöfrågor? Då är det här paketet för dig och din arbetsplats.

Var händer nu? 

Boka datum och eventuell lokal för aktivteten. Bjud in kollegorna! Mall för inbjudan till de olika aktiviteterna finns att ladda ned längre ner på sidan. Materialet till aktiviterna kommer finnas att ladda ned från och med den 22 mars.

Sitter du i en avdelnings- eller sektionsstyrelse? Planera egna aktiviteter eller hjälp era arbetsplatsombud att genomföra en aktivitet. 

Använd er av värvningsveckorna för att skapa samhörighet och engagemang på arbetsplatsen. Tillsammans arbetar vi vidare för ett hållbart arbetsliv! 

Erica Lindh

Erica Lindh

Kommunikatör
08-790 51 32
Joel Degols

Joel Degols

Samordnare Värvning
08-790 51 82