När du mår bra, mår Sverige bra

Om kampanjen

Nu är STs stora kampanj igång, Mår du bra, mår Sverige bra. Läs mer om kampanjen här.

När du mår bra, mår Sverige bra

Varje dag tar STs medlemmar beslut som påverkar hela Sverige. Då blir arbetsvillkoren för de som är anställda inom staten, spårtrafiken, posten, flyget och andra samhällsbärande funktioner extra viktiga. Ur den tanken föddes vår kampanj - När du mår bra, mår Sverige bra. Inför avtalsrörelsen 2020 är det viktigt att vi är många medlemmar, för då kan vi påverka arbetsvillkoren för de personer som arbetar på medborgarnas uppdrag och med samhällsbärande infrastruktur.

Satsningen pågår under hela hösten 2019 och leder in i avtalsrörelsen 2020. Det kommer ske en rad aktiviteter och din arbetsplats kan vara med och delta på en rad olika sätt.

Det viktigaste arbetet sker lokalt

Under kampanjperioden vill vi visa upp det viktiga arbete som görs i ST. Den här satsningen är ett stöd i det arbete du som förtroendevald gör på din arbetsplats. Genom att synliggöra det fackliga arbetet och värva fler medlemmar till förbundet kan vi påverka villkoren ännu mer i nästa års avtalsrörelse. 

Under satsningen har du som förtroendevald tillgång till massor av stöd, bland annat i form av nya aktivitetspaket, profilprodukter i ST Butiken och möjligheten att boka in extra arbetsplatsbesök kopplade till kampanjen.

Som tack för att du eller dina kollegor värvar nya medlemmar under hösten har ni dessutom möjlighet att få fina presenter. Läs mer här.

Enkla tips för att värva

Inför avtalsrörelsen 2020 är det viktigt att vi är många medlemmar, för då kan vi påverka arbetsvillkoren för de personer som arbetar på medborgarnas uppdrag och med samhällsbärande infrastruktur.

Satsningen pågår under hela hösten 2019 och leder in i avtalsrörelsen 2020. Det kommer ske en rad aktiviteter och din arbetsplats kan vara med och delta på många olika sätt.

Värvningsturné genom hela Sverige

Under fyra månader kommer ST bege sig ut på en värvningsturné genom hela Sverige, från norr till söder, med synlighetsaktiviteter, arbetsplatsbesök och lokal marknadsföring. Totalt besöker vi 48 orter i STs husbil och vi vill så klart gärna träffa dig. Är du förtroendevald kan du besöka oss på en central plats i din stad eller lämna en intresseanmälan för ett arbetsplatsbesök när vi befinner oss på din ort.

Turnen startar i Kiruna den 19 augusti och avslutas i Stockholm den 4 december.  

Se turnéplanen