Vi tar ställning - i dina frågor

ST är partipolitiskt obundet. Det betyder att när förbundet tar ställning i politiska frågor utgår vi från dina intressen utan några partipolitiska kopplingar. Här kan du läsa om ett par av de frågor vi driver för att skapa ett bättre samhälle.

STs valprogram 2018

Under de senaste åren har effektivitet betonats på bekostnad av värden som rättssäkerhet, demokrati och öppenhet. Men ett demokratiskt samhälle kräver omsorg, det behöver värnas och utvecklas. Därför har vi tagit fram ett program inför valet där vi presenterar våra förslag för en bättre statsförvaltning och ett demokratiskt samhälle.

Läs STs valprogram

Kvinnor på stickspår i etableringen

Jämställdheten blir lidande på de områden samhället satsar mest pengar. Subventionerade anställningar som instegs- och nystartsjobb är de allra dyraste satsningarna men också de som i högst grad leder till fortsatt anställning, och dessa går i mycket högre grad till män.

Utmaningarna i etableringen

Vem ska ha framtidens jobb i staten

Över 150 000 nya jobbchanser i staten de nästkommande fem åren. Så ser det ut efter pensionsavgångar och jobbrotation. Men vilka ska få jobben? Och vilka yrken rör det som om?

Dessa är framtidens yrken i staten