Studenter på cafe

Studentförmåner

Ett studentmedlemskap är gratis, men ändå får du väldigt mycket.

Bli medlem – få matcheck värd 100 kronor! 

Att vara studentmedlem i Fackförbundet ST är helt gratis under hela din studietid – och ytterligare fem år därefter. Just nu får du dessutom en matcheck värd 100 kr om du blir medlem.

Erbjudandet gäller till och med den 28:e februari. För att kunna del utav erbjudandet ska du ha inte varit medlem i Fackförbundet ST tidigare och måste studera en CSN-berättigad högskole/universitetsutbildning som pågår minst tre månader. Matchecken skickas till dig via mail någon vecka efter att du har blivit medlem.

Bli medlem här

Squidfactor - öva på begåvningstester

Rekrytering idag är så mycket mer än CV och personligt brev. De flesta som söker en statlig tjänst får räkna med både personlighets- och begåvningstest. Exakt hur testerna ser ut varierar beroende på arbetsgivare.

SquidFactor låter dig öva på olika begåvningstester, i ett unikt och individuellt utformat flöde av frågor och återkoppling. Öva på datorn eller i mobilen, när och hur det passar dig.

Börja öva på begåvningstester

Förbättra din LinkedIn-profil

Linkedin blir alltmer självklart som verktyg när du nätverkar och söker jobb. Men hur sticker du ut i mängden? Vi granskar din profil och kommer med värdefull feedback om hur du väcker arbetsgivarnas intresse. 

Få din profil granskad 

Feedback på ditt CV

Ett fungerande CV ska ta dig hela vägen till arbetsintervjun. Men att få ner alla sina meriter, erfarenheter och kompetenser är inte alltid så lätt. Låt oss granska ditt CV! Vi jobbar tillsammans med dig så du får bästa möjliga utångspunkt när du söker jobb i staten.

Skicka in ditt CV 

Rådgivande samtal med en jobbexpert

Vi vill ge dig de bästa möjliga förutsättningarna för att gå framåt, växa och trivas i ditt yrkesliv. Våra erfarna karriärcoacher hjälper dig sätta upp rätt mål så du når nästa steg i din karriär.

Boka karriärcoachning

Vi hjälper dig öva inför arbetsintervjun

Ta chansen att öva praktiskt på inför din anställningsintervjun tillsammans med STs karriärcoacher. Du blir intervjuad på telefon eller Skype och  får direkt återkoppling på vad du gjorde bra och tips på saker som du kan utveckla. 

Boka intervjuträning

Förhandling och rättshjälp

Som studentmedlem kan du ha rätt till juridiskt stöd om du jobbar extra vid sidan om studierna. Vi kan dina rättigheter och företräder dig om du hamnar i en tvist med din arbetsgivare.

Mer om rättshjälp

Försäkringar

Som ny studentmedlem ansluts du automatiskt till ett försäkringspaket som ingår i ditt medlemskap utan extra kostnad i tre månader. Försäkringspaketet är anpassat för dig som är student och innehåller bland annat studieavbrottsförsäkring och diagnosförsäkring.

Mer om studentförsäkring 

ST Direkt

Har du frågor om arbetslivet? Våra kunniga rådgivare kan svara på dina frågor om lön, anställningsvillkor, arbetsmiljö och mycket mer. Du når oss på 0771-555 444. 

Kontakta ST Direkt

Sök STs internationella stipendium

Vill du skriva en uppsats utomlands om det fackliga arbetets betydelse för hållbar utveckling, fred och demokrati? Då kan du som studentmedlem söka STs internationella stipendium.

Sök stipendium

Föreläsningar och arbetsplatsbesök

Varje termin ordnar vi karriär- och yrkesföreläsningar och besök på intressanta statliga arbetsplatser. Få inspiration och kompetens för att öka dina möjligheter till drömjobbet i staten.

Juridiska avtal

Skriv hyresavtal och samboavtal helt gratis. Du får även en juridisk behovsanalys i samarbete med juristbyrån Lexly. Skriv avtal här.

Rabatter

Som medlem får du extra förmånliga priser på en mängd tidningsprenumerationer. Vi har även fina erbjudanden på banklån och semesterboende

Publikt

Håll koll på vad som händer i statlig sektor. Som medlem får du tidningen Publikt som kommer 8 gånger per år.

Lägre fackavgift

När du börjar jobba i staten får du hela första året av ditt medlemskap som yrkesverksam för endast 100 kr. Uppdatera ditt medlemskap här.

Bli medlem här