När du mår bra, mår Sverige bra

Nu kraftsamlar vi inför avtalsrörelsen 2020

I år pågår STs största satsning någonsin. Tillsammans ska vi växa så att vi kan gå ännu starkare in i avtalsrörelsen 2020. Det gör vi genom en kampanj som bland annat innefattar en turné till 48 olika städer. Här hittar du allt du behöver för att kunna engagera dig och din arbetsplats.

När du mår bra, mår Sverige bra

Varje dag tar STs medlemmar beslut som påverkar hela Sverige. Då blir arbetsvillkoren för de som är anställda inom staten, spårtrafiken, posten, flyget och andra samhällsbärande funktioner extra viktiga. Ur den tanken föddes vår kampanj - När du mår bra, mår Sverige bra. Inför avtalsrörelsen 2020 är det viktigt att vi är många medlemmar, för då kan vi påverka arbetsvillkoren för de personer som arbetar på medborgarnas uppdrag och med samhällsbärande infrastruktur.

Satsningen pågår under hela hösten 2019 och leder in i avtalsrörelsen 2020. Det kommer ske en rad aktiviteter och din arbetsplats kan vara med och delta på en rad olika sätt.

Det viktigaste arbetet sker lokalt

Under kampanjperioden vill vi visa upp det viktiga arbete som görs i ST. Den här satsningen är ett stöd i det arbete du som förtroendevald gör på din arbetsplats. Genom att synliggöra det fackliga arbetet och värva fler medlemmar till förbundet kan vi påverka villkoren ännu mer i nästa års avtalsrörelse. 

Under satsningen har du tillgång till massor av stöd, bland annat i form av nya aktivitetspaket, profilprodukter i ST Butiken och möjligheten att boka in extra arbetsplatsbesök kopplade till kampanjen.

Går värvningsarbetet under hösten bra kan du vara med och tävla genom STs premietrappa. För var tredje, femte och tionde medlem du värvar får du en fin premie från ST Butiken. Läs mer här.

Fler enkla tips för att värva

Värvningsturné genom hela Sverige

Under fyra månader kommer ST bege sig ut på en värvningsturné genom hela Sverige, från norr till söder, med synlighetsaktiviteter, arbetsplatsbesök och lokal marknadsföring. Totalt besöker vi 48 orter i STs husbil och vi vill så klart gärna träffa dig. Är du förtroendevald kan du besöka oss på en central plats i din stad eller lämna en intresseanmälan för ett arbetsplatsbesök när vi befinner oss på din ort.

Turnen startar i Kiruna den 19 augusti och avslutas i Nyköping den 3 december.  

Se turnéplanen

Vi vill besöka din arbetsplats

Vill du tillsammans med oss arrangera en aktivitet på din arbetsplats när vi besöker din stad? Då kan du skicka in en intresseanmälan och önskemål om aktivitet så kommer vi att kontakta dig. Kommer det in många förfrågningar är det först till kvarn som gäller.

Gör en intresseanmälan

Du kan delta på flera sätt

Du kan också delta i satsningen på andra sätt. Vill du vara med och planera, bemanna någon av aktiviteterna vid ST-husbilen eller vara med på en värvningsaktivitet eller något helt annat kan du skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Anmäl dig här

Stöd i ditt uppdrag

Nya profilprodukter i ST Butiken 

ST Butiken har fått ett nytt utseende med tydligare menyer och rubriker för att det ska bli lättare för dig som är förtroendevald att hitta profilprodukter och information. Ta en stund och bekanta dig med det nya utseendet och se om du hittar något spännande som kan hjälpa dig i ditt uppdrag!

Till ST Butiken

Fler aktivitetspaket

STs aktivitetspaket innehåller allt du behöver för att genomföra en aktivitet på din arbetsplats. Nu finns ett nytt aktivitetspaket för att hälsa nyanställda välkomna med give-aways, information om STs avtal, en guide till dig som är förtroendevald och mycket mer.

Beställ ett aktivitetspaket

Synlighetskampanj

Vi arbetar så klart också för att öka kännedomen om ST. Synlighetskampanj kommer rulla på under hela hösten. Exempel på innehåll i kampanjen kan du bland annat se i filmen i toppen på den här sidan, på STs Facebooksida och på en kampanjsida för blivande medlemmar. 

Till kampanjsidan