Bli medlem

Därför ska du gå med i ST-sektionen inom Göteborgs universitet.

Det finns många fördelar med att vara med i ST. Vi kan ge dig förhandlingshjälp och rådgivning och du får möjlighet att ta del av inkomstförsäkringar, karriärtjänster med mera. ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet och vi är därmed experter på det statliga området.
 

För att bli medlem, klicka här.

För mer information om alla fördelar med ett medlemskap i ST, läs mer här på ST:s centrala webb.

Det är också viktigt att tänka på att inte alla fackförbund har förhandlingsmandat vid Göteborgs universitet. Vi har avsevärt bättre möjligheter att företräda dig som medlem än till exempel andra TCO-förbund utan förhandlingsmandat vid GU. Om du skulle vilja bli arbetsmiljöombud, så behöver du vara medlem i ett fackförbund med förhandlingsmandat.
 

Om du är med i ett annat TCO-förbund (som till exempel Unionen eller Vision) rekommenderar vi  att du byter till oss. Om du går över från Unionen eller Vision så kan vi hjälpa dig med detta (mer information här). Om du går över från ett annat fackförbund än Unionen eller Vision så är det viktigt att veta att du själv måste avsluta ditt medlemskap i ditt gamla förbund.

Läs här om hur du gör: Allt om att byta fackförbund.