Gruppbild fackligt aktiva i Nairobi

Sprid kunskap om fackligt arbete i Afrika

Är du under 35 år och intresserad av att delta i STs internationella fackliga arbete? I så fall har du chansen att delta vid en internationell utbildningsträff för unga fackliga i Nairobi, Kenya mellan 4 till 8 december.

ST bedriver utvecklingsprojekt tillsammans med afrikanska systerförbund i flera länder i Afrika. I höst tar vi tillsammans med världsorganisationen för offentliganställda, PSI initiativ till en facklig skola med fokus på internationella frågor.

Ett stöd för att organisera unga i fackföreningsrörelsen

Här har du som medlem möjlighet att delta och lära dig om de globala utmaningarna för fackföreningsrörelsen i offentlig sektor. Vi vill att du som representerar ST berättar om svenskt fackligt arbete för våra afrikanska fackliga kollegor.

Under besöket kommer du att träffa andra unga fackliga från afrikanska länder och temat kommer att handla om hur vi kan bli bättre på att organisera unga i fackföreningsrörelsen.

Resan beräknas ta upp till en vecka och ST kommer ej att kunna ersätta förlorad arbetsinkomst, men vi kommer att kunna ersätta kostnader för resa, boende, mat, försäkring och vaccin.

Vad behöver du göra?

Det du behöver göra är att delta i utbildningen, beskriva fackets roll i Sverige för övriga deltagare. Vi vill även att du skriver texter om din upplevelse som vi sedan kan använda som underlag för kommunikation i sociala medier och eventuellt blogginlägg. Efter din resa vill vi också att du berättar om dina erfarenheter vid din arbetsplats (obs. behövs ej för studenter).

Så ansöker du

För att ansöka om att delta skriver du ett brev (helst inte mer än en sida) och motiverar ditt intresse. Skicka mejl till magnus.runsten@st.org (internationell handläggare på ST) senast den 15 oktober. 

Datum för resa

4 till 8 december

Har du frågor? 

Hör av dig till Magnus Runsten på magnus.runsten@st.org eller 070-34 88 600.

 
Nyhet
ITUC-rapport om mänskliga rättigheter

ITUC-rapport om mänskliga rättigheter

I dag släpps världsfacket ITUCs rapport Global Rights Index. Rapporten listar de sämsta och bästa länderna vad gäller mänskliga och fackliga rättigheter.
Nyhet
EPSU och PSI kritiserar EU-förslag

EPSU och PSI kritiserar EU-förslag

Det europeiska och globala facket för offentliga tjänster, EPSU och PSI, kritiserar idag i ett gemensamt uttalande EU och Turkiets förslag till lösning för hur flyktingströmmen från Syrien ska hanteras. 
Nyhet

Skatteinsyn nu!

ST har genom ett samarbete med EPSU, den europeiska federationen för offentliganställda, arbetat med frågor kring rättvisa skatter.