Bilder från tidigare år

Planera en aktivitet

Här hittar du tips och inspiration på olika saker att göra till STs aktivitetsveckor i höst.

Det finns många olika sätt att ordna en aktivitet på sin arbetsplats. Olika arbetsplatser har förstås olika förutsättningar och de lokala förtroendevalda vet oftast bäst vad som fungerar på just deras arbetsplats.

Några praktiska råd

  • Se till att förankra med arbetsgivaren tid och datum för aktiviteten.
  • Glöm inte att boka lokal i god tid.
  • För att göra aktiviteten värvande kan det vara bra att anordna så öppna möten som möjligt, så att även icke-medlemmar känner sig välkomna. 
  • ST står för utlägg upp till 35 kronor per deltagare. För att få ersättning behöver du fylla i ett fakturaunderlag och skicka in till oss 30 dagar efter genomförd aktivitet eller senast den 1 december 2017. 
  • Material såsom broschyrer och profilprodukter går att beställa från STs webbshop
 

Här är några förslag på olika aktiviteter att ordna: 

Seminarium

Våra ombudsmän kan komma ut till din arbetsplats och hålla ett kort seminarium (ca en timme) om exemplevis Lön, Arbetsmiljö, Likabehandling, Avtalsrörelse eller andra frågor som är aktuella för er. Ett öppet seminarium är en bra aktivitet för både medlemmar och potentiella medlemmar!

Frukostpåsar

Dela ut frukostpåsar och ST-material vid ingången till jobbet på morgonen (eller fikapåsar på eftermiddagen). På så vis har man möjlighet att möta många människor, såväl medlemmar som ickemedlemmar. Frukostpåsar med ST-logo finns att beställa i STs webbshop

Fackfika

Träffas över en fika! Eller frukost. Eller lunch. Samla medlemmar och potentiella medlemmar för att prata om aktuella frågor på arbetsplatsen över något att äta. Förutom att det är trevligt att umgås är det ett bra (och tidseffektivt!) sätt att under lättsamma former diskutera fackliga frågor. 

 

Har du några frågor?

Kontakta gärna en ombudsman om du behöver hjälp att planera din aktivitet. 

Marie Andersson

Marie Andersson

Ombudsman - värvning och medlemsstöd
070-216 15 01
Cinnika Lögdqvist

Cinnika Lögdqvist

Region Väst
031-61 70 52
Eva Ragnarsdotter Lantz Lindbro

Eva Ragnarsdotter Lantz Lindbro

Ombudsman
040-664 23 68