Var med och påverka avtalsrörelsen 2017!

Nu kan du som är medlem i ST vara med och påverka framtidens kollektivavtal. Genom att svara på vår enkät hjälper du ST att veta vad förbundet ska driva i Avtalsrörelsen 2017 och bidrar till ett bättre arbetsliv.

I ST är det medlemmarna som är förbundet. Dina åsikter styr vilka frågor vi driver när vi förhandlar för att förbättra villkoren på din arbetsplats i avtalsrörelsen 2017.

I den här enkäten har vi samlat några av medlemmarnas viktigaste frågor och vad de tyckt om dem tidigare. Nu vill vi veta om du håller med!

Du som svarar är givetvis anonym.

Tack för din medverkan!

 
1 Lön 2 Arbetsmiljö 3 Arbetsliv 4 Trygghet 5 Individ/Övrigt 6 Slut

Lön

”Vill du ha löneutveckling även när svångremmen dras åt?”

ST vill att alla medlemmar ska ha löneutveckling över tid och att köpkraften ska öka. Vi vill att du och förbundets medlemmar ska ha en lön som står sig på svensk arbetsmarknad.

”Får du ett samtal om lön?”

För ST är det självklart att alla medlemmar ska ha ett lönesamtal, oavsett om lönen fastställs i förhandling eller direkt i samtalet.

”Hur ska bestämma lönen?”

Medlemmarna i ST vill ha inflytande i lönebildningen. Både kollektivt via förbundet och individuellt.

ST är det enda förbund som tycker det är självklart att du ska få möjlighet att välja på vilket sätt löneförhandlingen ska genomföras på arbetsplatsen, det vill säga via facklig förhandling eller direkt i samtal med chefen.

”Vad avgör din lön?”

ST vill att du ska tjäna mer ju högre krav som ställs på ditt jobb och desto skickligare du är. Det innebär att det ska finnas väl kända lönekriterier för lönesättningen. Kriterier du ska känna till och kunna påverka.