EPSUs solidaritetsfond

Många fackligt aktiva i Turkiet har förlorat sina arbeten som en följd av utrensningarna efter det misslyckade kuppförsöket i juli 2016. Över 120 000 anställda har sagts upp, stängts av från sina arbetsplatser och till och med arresterats med stöd av statliga dekret som ligger till grund för undantagstillstånd. Dekreten ger stöd för mycket godtyckliga arresteringar. Detta har drabbat tusentals medlemmar i EPSUs* och PSIs** systerförbund i Turkiet.

Som ett svar på detta har ETUC och ITYS inrättat en solidaritetsfond för de turkiska fackförbunden. Detta så att de kan försvara sina medlemmar i domstol – såväl på nationell som europeisk och internationell nivå.

Vill du ge ett bidrag går det bra att göra detta till ITUC-CSI-ISF med öronmärkningen:
"sub-fund Turkey", account n°: 068-9007804-23, with Belfius Banque SA, Boulevard Pachéco 44, B – 1000 Brussels (BIC/Swift code: GKCCBEBB - IBAN Code: BE92 0689 0078 0423).

* EPSU och PSI är det europeiska respektive globala facket för offentliga tjänster, EPSU står för European public service union och **PSI för Public service International. En majoritet av medlemmarna i ST är medlemmar i dessa organisationer genom sitt medlemsskap i förbundet.

Nyhet
Statstjänstemannaförbund uppmanar turkiska regeringen att ändra kurs

Statstjänstemannaförbund uppmanar turkiska regeringen att ändra kurs

Nedanstående uttalande antogs idag av EPSU, som står för European Federation of Public Service Unions. Uttalandet antogs efter förslag från NEA (National European Administration), som i sin tur är en facklig sammanslutning för statsanställda i Europa.