Aktuellt

Här kan du som är förtroendevald i Fackförbundet ST ta del av våra senaste nyheter.

För fyra och ett halvt år sedan tog vi första kliven mot vassare digitala utbildningar för förtroendevalda och medlemmar. Nu nomineras Fackförbundet STs utbildningsarbete i tävlingen Swedish learning awards.

Även om avtalsrörelsen pågår för fullt går det att påbörja förberedelserna inför den kommande lönerevisionen. Här kan du som är förtroendevald läsa om fördelarna med att komma igång redan nu.

Hur ska facket kunna fortsätta engagera medlemmar när allt fler jobbar från andra platser än kontoret? Det var en av frågorna som fanns på dagordningen under årets förbundsstämma. Här läser du mer om det och annat som hände.

Den nya ”digitala utträdesprocessen” för medlemmar lanserades nyligen. Syftet är att ge medlemmar större kontroll över sitt medlemskap och dämpa det administrativa arbetet internt. I ett längre perspektiv hoppas vi även kunna minska antal utträden samt öka nöjdheten bland våra medlemmar.

Löneökningar på 7,4 procent under de kommande två åren – i slutet av förra veckan enades facken inom industrin och arbetsgivarna om ett nytt märke för kommande löneökningar. Här är tre frågor till Fackförbundet STs förhandlingschef Åsa Erba Stenhammar om det nya industriavtalet.