Kollegor som samtalar.

Mentorskapsprogram för dig som vill utvecklas

Publicerad: 2022-10-12

Skulle du vilja hjälpa någon annan som är förtroendevald framåt i sitt uppdrag? Eller är du ny i din roll och letar efter ett bollplank? Välkommen att söka till nästa omgång av Fackförbundet STs mentorskapsprogram! Start i januari 2023.

Sök senast 5 december.

Vi behöver din intresseanmälan senast den 5 december. Läs mer om hur du söker längre ned på sidan!

Som mentor får du möjlighet att hjälpa någon annan som är förtroendevald att hitta verktyg för att lyckas i sitt uppdrag. Du som är ny i din roll och deltar som adept får någon att bolla dina funderingar med. Målet är att ni båda ska få med er nya perspektiv och insikter – och möjlighet att nätverka med andra förtroendevalda.

Så fungerar det

Programmet startar i januari 2023 och pågår under ett år. Som deltagare matchas du med antingen en mentor eller en adept, som du under året träffar digitalt ungefär en gång i månaden. Exakt upplägg bestämmer ni själva utifrån vad som passar er.

Förutom era egna träffar ingår fyra digitala samlingar där alla deltagare i programmet deltar. Under de gemensamma träffarna pratar vi bland annat om samtalsmetodik och hur ett bra coachande samtal kan se ut.

Därför ska du vara med

Vi strävar efter att matcha mentorer och adepter från olika avdelningar i förbundet. För dig som deltar innebär det möjlighet att få en inblick i det fackliga arbetet någon annanstans – och förhoppningsvis nya insikter och idéer kring hur du kan ta dig an ditt fackliga uppdrag på hemmaplan. Också själva coachningsmomentet innebär värdefulla erfarenheter för såväl mentor som adept.

Så anmäler du dig

Är du nyfiken på att vara med? Skicka en intresseanmälan till engagemang@st.org senast den 5 december. Ange namn, e-postadress, vilken avdelning du tillhör, samt vilket fackligt uppdrag du har. Svara även på:

  • om du vill delta som mentor eller adept
  • varför du vill vara med
  • om det finns något särskilt i det fackliga uppdraget som du brinner för
  • vad du skulle vilja se hos den du matchas med
  • hur mycket tid du uppskattar att du kan lägga varje månad

Antalet platser är begränsat.

Undrar du något? Välkommen att höra av dig med dina frågor till engagemang@st.org!