Medlemsporträtt: Alejandra Cerda

Alejandra Cerda, 27 år, jobbar till vardags på Forum för levande historia, en myndighet med uppdrag att främja arbete med demokrati, tolerans och alla människors lika värde. På sin fritid engagerar hon sig i ett nytt spännande kulturprojekt tillsammans med Tekniska museet.

Alejandra Cerda, engagerar sig för att göra skillnad i samhället. Just nu med ett kulturprojekt tillsammans med Tekniska museet i Stockholm. I veckan målas skyddsplanket vid museet om av konstnärer som sprayar för att inspirera andra till att hålla på med konst.

Plank målas
Hur föddes idéen om att måla planket?

Idén kom när jag var på Geek girl meetup som Tekniska museet sponsrade och såg att Tekniska renoverade sin fasad och hade ett långt skyddsplank. Jag tänkte direkt att den är utmärkt att måla på! Eftersom jag har flera bekanta och kompisar som sprayar och jag vet att det finns många duktiga konstnärer som vill måla så tänkte jag att det var ett perfekt tillfälle att förena dom två. Så jag tog kontakt med Tekniska museet, dom gillade idén och har låtit mig kurera det hela. Det tycker jag är modigt av dom! Nu har jag samlat ihop 16 supergrymma personer som ska göra egna konstverk!

Det känns bra att kicka igång! Jag hoppas att alla konstnärer får en bra vibb och bondar med varandra.

Varför gör du detta?

Jag har sedan jag var i tonåren drivit och deltagit i olika kulturprojekt, då kunde det handla om att arrangera en spelning på fritidsgården bara för att få spela med sitt band eller ha råd med ny utrustning till replokalen, på senare tid har det handlat om att på min fritid vara med i andra typer av projekt. Inom kort ska jag starta ett företag som ska heta Muro konstagentur tror jag, där jag fungerar som en agentur åt konstnärer. Många gillar att måla med spray, men inte administrera och då är det perfekt för mig som gillar konst och att driva projekt att göra det.

Det som känns mest spännande är bara att kicka igång! Jag hoppas att alla konstnärer får en bra vibb och bondar med varandra, förhoppningsvis inspireras stora och små genier som besöker museet till att hålla på med konst och så vill jag förstås se alla skisser målas upp! Skisserna jag fått är fantastiska!

Vad skulle du vilja skicka med till andra?

Generellt vill jag peppa fler museer, företag, myndigheter och andra med stora väggytor att våga plocka in graffiti och andra former av konst på sina väggar! Och att sträva efter jämställdhet när dom plockar in konst.